Podle informací iDNES.cz jde o zhruba 350 letů mezi koncem února a polovinou dubna.

Podle informací iDNES.cz jde o zhruba 350 letů mezi koncem února a polovinou dubna. | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

ČSA vypraví stovky letů pro Volkswagen. Přepraví dealery automobilky

  • 28
Českým aeroliniím se po necelém roce podařilo opět prosadit v byznysu s přepravou dealerů automobilek na předváděcí akce nových modelů. Tuzemský dopravce pro koncern Volkswagen vypraví přes tři sta letů. Poletí Airbus A319 i boeingy.

„České aerolinie budou přepravovat dealery na představení nového modelu Tiguan do portugalského města Faro,“ potvrdil mluvčí ČSA Daniel Šabík

Podle informací iDNES.cz jde o zhruba 350 letů mezi koncem února a polovinou dubna. ČSA na ně vyčlení jeden Airbus A319 a půjčí si současně dva Boeingy 737-800 u svého akcionáře, dopravce Travel Service. „Všechny lety budou provozovány pod kódem OK, který patří ČSA,“ řekl Šabík.

Pro ČSA pokryje kontrakt část nejslabšího období, kdy létá nejméně lidí a provoz bývá ztrátový. Dva airbusy má dopravce na celý rok pronajaté včetně posádek v Saúdské Arábii. Podle Šabíka by neměla akce pro Volkswagen ovlivnit plánované nasazení letadel na pravidelné linky. Loni kvůli podobné zakázce pro Škodu Auto firma musela na některé lety s proudovým letadlem v letovém řádu nasadit pomalejší a méně pohodlné turbovrtulové stroje.

Automobilky při představování důležitých modelů zvou své prodejce na představení nových vozů a školení, jak je nabízet zákazníkům. Jde o takové počty lidí, že se nevejdou na pravidelné linky, a proto si musí najmout dopravce pro speciální lety. Většina spojů bude mířit ze západní Evropy a Skandinávie, vždy půjde o jednosměrné linky. Lety z Ruska a Turecka získal jiný dopravce.