ilustrační snímek | foto: Ondřej Martinů

ČSA ruší lety do korejského Soulu. Kvůli epidemii o ně není zájem

  • 8
České aerolinie pozastavily provoz svojí jediné dálkové linky do korejského Soulu. Kvůli šířící se epidemii koronaviru COVID -19 aerolinka zaznamenala prudký propad poptávky. Spojení s jihokorejskou metropolí už přerušily například americké aerolinky Delta Airlines, Japan Airlines, nebo vietnamský dopravce Bamboo Airlines.

„Po důkladném vyhodnocení situace budou od čtvrtka všechny lety ČSA mezi Prahou a Soulem zrušeny. Zdraví a bezpečnost našich zákazníků i zaměstnanců je pro ČSA nejvyšší prioritou,“ uvedla Vladimíra Dufková, tisková mluvčí Smartwings Group, do které ČSA patří.

Společnost zatím nestanovila žádné datum, kdy by se letadla tuzemského dopravce mohla na linku vrátit. 

Jižní Korea ohlásila ve čtvrtek dalších 334 lidí, kteří se nakazili novým koronavirem, nemocných je tak v zemi už 1 595. Rozšíření nákazy má vliv i na společné armádní cvičení se Spojenými státy, obě země se dohodly na jejich pozastavení. Ve středu se nákaza potvrdila u amerického vojáka, v korejské armádě je nakažených už 21.

Kromě Českých aerolinií létá na letiště Incheon v korejské metropoli ještě tamní letecký dopravce Korean Air. Jižní Korea je tak druhou zemí, kam je kvůli rozšíření epidemie koronaviru omezený letecký provoz z Česka. Zákaz letů do Číny platí od 9. února.