Jiří Jelínek je výkonným ředitelem Cestovní kanceláře Fischer od roku 2004, kdy...

Jiří Jelínek je výkonným ředitelem Cestovní kanceláře Fischer od roku 2004, kdy ji převzala skupina KKCG. | foto: CK Fischer

Ředitel Fischera povýšil na šéfa Der Touristik pro východní Evropu

  • 3
Prodej zájezdů německé cestovní kanceláře Der Touristik ve střední a východní Evropě povede dosavadní šéf CK Fischer Jiří Jelínek. Cestovatelské aktivity společnosti patřící do skupiny Rewe bude řídit kromě Česka rovněž na sousedním Slovensku, v Polsku, Maďarsku a v Rumunsku. CK Fischer se stala součástí německého touroperátora vloni na podzim.

K faktickému převodu z rukou investiční skupiny KKCG, která Fischera vlastnila  16 let, došlo letos v dubnu, kdy prodej schválil antimonopolní úřad. V Česku totiž der Touristik už vlastnil cestovní kancelář Exim tours a jejím spojení s Fischerem ovládl zhruba třetinu tuzemského trhu v prodeji dovolených. 

„Současná doba je pro obor cestovního ruchu velmi složitá, a proto je pro nás velkou výhodou, že se můžeme spolehnout na mimořádně silné zázemí od DER Touristik a také skupiny Rewe, která není závislá jen na cestovním ruchu,“ uvedl Jelínek. Kromě cestovních kanceláří provozuje v Česku skupina například síť supermarketů Billa. 

Jelínek na pozici výkonného ředitele Der Touristik Eastern Europe střídá zakladatele CK Exim tours Ferida Nasra. Ten se nyní podle vyjádření skupiny stane členem dozorčí rady východoevropského zastoupení Der Touristik.