Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Ze zájezdů do Itálie je Černý Petr. Cestovky peníze nevracejí

Cestovní kanceláře ve většině případů nehodlají vracet peníze za dovolené v Itálii. Ty se staly nechtěným „zbožím“, jenomže ten, kdo by chtěl zájezd zrušit, zaplatí storno poplatek. Vláda přitom v pátek doporučila vyhnout se celé Itálii. Prodejce to však k ničemu nezavazuje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pojišťovny měly kompenzovat náklady na neuskutečněné dovolené. Vyšší moc. Spousta lidí pak blbne a jedou i přes hrozbu nákazy.

0 0
možnosti
MS

Pojišťovny mají moc dobře sepsané smlouvy, aby plnění musely vyplatit jen v minimu případů. Proto jsou smlouvy tak obsáhlé, fůra všelijakých výjimek, výluk, drobné písmo, nesrozumitelné formulace apod. Jen abyste zaplatili a pak už vás neznají.

3 0
možnosti
PW

Stát by měl místo hysterie zavést

- termické kamery a kontrolu teploty osob na všech vstupních bodech jako jsou: příletové gate na letištích, vstupy do metra, nákupních center

- Osoby se zvýšenou teplotou až do vyšetření na CV19 izolovat

- Všem nemocným virózou (rýma, kašel) zákonem zavést povinnost nosit roušku

- Neprodávat volně vyložené nebalené potraviny jako je pečivo.

- Zavést měření teploty digitálními teploměry s to každé 4 hodiny u osob jež připravují jídlo v restauracích, každý den po příchodu na pracoviště.

- Zjišťovat místní epicentra nákazy a ty izolovat od okolí za použití policie. Je to účinnější než všeobecný zákaz cestovat

Výše uvedeným postupem ukončíme hysterii jež může poškodit naši společnost více než chřipka a její mutace CV19

prosím přepišlete na vládu a premiérovi

1 1
možnosti
MN

Skvělá opatření, ale bohužel nemoc roznáší i lidé bez teplot.

1 0
možnosti
PW

Stát by měl místo hysterie zavést

- termické kamery a kontrolu teploty osob na všech vstupních bodech jako jsou: příletové gate na letištích, vstupy do metra, nákupních center, kostelů...

- Osoby se zvýšenou teplotou až do vyšetření na CV19 izolovat

- Všem nemocným virózou (rýma, kašel) zákonem zavést povinnost nosit roušku a nepřenášet kýchnutím nebo zakašláním do davu kapénky s virem

- Neprodávat volně vyložené nebalené potraviny jako je pečivo. Lidé se jimi přehrabují rukama a kýchají na ně čímž se může nekontrolovaně šířit nákaza

- Zavést měření teploty digitálními teploměry s to každé 4 hodiny u osob jež připravují jídlo v restauracích, každý den po příchodu na pracoviště. U každého návštěvníka hotelu, koncertu, místa kultu (mše a pod) Osoby se zvýšenou teplotou izolovat do výsledku testů

- Zjišťovat místní epicentra nákazy a ty izolovat od okolí za použití policie. Je to účinnější než všeobecný zákaz cestovat

- Pravidelně každou hodinu si umývat ruce, průběžně dezinfikovat místa kterých se veřejnost pravidelně dotýká jako gumová držadla u eskalátorů, kliky, držadla vozíků v superetech a pod

Místo poplašných správ pak vydávat statistiku kolik případů bylo podchyceno, kolik osob bylo infikováno, uzdraveno ...

Jedině výše uvedeným postupem ukončíme hysterii jež může poškodit naši společnost více než chřipka a její mutace CV19

prosím přepišlete na vládu a premiérovi

0 1
možnosti
MS

Milý Petře, myslím, že jste nám již dostatečně dokázal, že jste zvládl použití klávesové zkratky Ctrl+C / Ctrl+V. Všichni jsme to pochopili, všichni vám k tomu úžasnému objevu gratulujeme. Není tedy třeba to opakovat i nadále.

3 0
možnosti
Foto

Moji příbuzní se dnes vrací z Itálie z hor a zaplatili si dokonce pojištění storno poplatků (po zkušenosti s vážným onemocněním před jinou dovolenou) ale to se na to nevztahuje a stornem týden před odjezdem by tratili desetitisíce. No dnes budou tratit jen 40% platů za čtrnáct dní karantény.

0 0
možnosti
PK

P63a31v89e20l 67K17r66a76l

7. 3. 2020 8:46

Znamy nakonec jel do Italie, aby to prave nenechal propadnout, protoze cestovka to taky nechtela zrusit. Po navratu ho karantena moc zajimat nebude. Takze i cestovky na tom maji svuj podil...

0 5
možnosti
LC

Když ho karanténa zajímat nebude, tak riskuje pokutu 3 miliony, takže by ho zajímat měla. A kromě toho vinu za případné roznesení nákazy bude mít on, ne cestovka. Je potřeba si uvědomit, že cestovky mají zaplacené minimálně hotely, což je většina ceny zájezdu a hotel jí ty peníze nevrátí. Pokud by je měla vracet cestovka, tak to jde z jejich kapsy a zapomeňte na naivní představy, že cestovka je bůhví jak výnosný byznys. To už dávno není. Jedou s minimálními maržemi a velkým množstvím klientů. Kdyby nějaké významnější části museli vracet peníze, tak okamžitě padají do hluboké ztráty, přitom velké potíže mají už jen z toho, že se výrazně propadl prodej nových zájezdů. Když klient nepojede na zájezd a ani nedostane peníze zpět, tak bude naštvaný, ale nezabije ho to. Ale pokud by cestovka měla vracet více lidem ze svého, tak zkrachuje.

15 0
možnosti

Ano v tomhle případě vláda asi moc systematicky nepostupuje. Rozumým tomu, že klienti jsou rukojmími cestovek a cestovky zase těch hotelů v Itálii, ale pokud vláda chce přijmout toto pochopytelné bezpečnostní opatření jde to přece udělat jasně tak, že to zakáže ministerstvo zahraničí - cestovky pak peníze vrátí a vláda to cestovkám vykompenzuje a nebo jim prostě řekne, to je riziko povolání.

3 0
možnosti
RB

V zásadě tohle je čisté řešení - jenže to se neudělá, protože jedna věc jsou proklamace - ty jsou zadarmo a druhá věc je odpovídat za škody, které svým rozhodnutím způsobím (ty škody nevznikají coronavirem - to je celkem minimální, ale tou panikou a omezeními kolem toho). Ona bude přesně po neděli debata proč mají zaměstnavatele platit nemocenskou těm, které stát ze svého rozhodnutí nepustil do práce - to je totéž v bleděmodrém.

3 0
možnosti
RB

Cestovky více méně (až na pár výjimek), kopírují stornopodmínky (a platební podmínky) svých dodavatelů - a ti jsou většinou mimo ČR a mimo to co se tady děje a argumentují poměrně jednoduše - tady žádná karanténa není, lidi tady normálně fungují - to že vaše vláda něco vymyslela ok, ale proč to máme platit my - to si vyřiďte vy u vás - ať vám to zaplatí vláda, když jí to tak vadí nebo to dejte ze svýho když na to máte (a to cestovky fakt nemají) nebo ať si to pořeší zákazník.

3 0
možnosti
MN

"Provozovatelé v Itálii podle Italia Travel nechtějí přijít o rezervace, proto nyní přistoupili na kompromis, kdy si klienti mohou vybrat pobyt v létě nebo příští zimní sezoně."

Takže nejde o bezprostřední riziko krachu provozovatelů. Jde jen o konzervativní myšlení, když už tu zakázku dostali nechtějí o ni přijít. A v příští sezoně tam musí přijet ti co si koupili letos, ně někdo jiný. I když jak tu někdo tvrdil je zimních kapacit nedostatek.

0 0
možnosti
GK

Takze kdo se chysta do Italie nebo uz tam je a vraci se pres Rakousko bude vpusten na rakouske uzemi jen po predlozeni atestu/potvrzeni od lekare ze neni nakazen a to bud v nemeckem nebo anglickem jazyce. Doufam ze ty slavny cestovky uz o tom informovali sve zakazniky.

0 2
možnosti
MV

No nezavazuje,myslite ze si nekdo koupi znovu u te same cestovky nekdy neco ,kdyz se k tomu postavi timto zpusobem?

1 0
možnosti
RB

Ten vtip je v tom, že ty peníze (zálohy) nejsou u té cestovky, ale už jsou dávno u hoteliéra v Itálii, ta cestovka v takovém objemu peníze ani nemá - tady se nejedná o to, že někdo nedostane prémie, ale tady se jedná o krachy - a nikdo sám sebe nemůže dobrovolně vystavit krachu, resp. může, ale může z toho mít daleko větší problémy, než když se bude striktně držet zákona.

6 1
možnosti
PN

Všichni co tady brečíte říkáte jediné: ať někdo myslí za mne a někomu něco zakáže. Já přemýšlet nehodlám.

3 0
možnosti
MN

Váš příspěvek je trochu předčasný. Nikdo zde zatím nebrečel.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

22. dubna 2024  15:55

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit...

Číst iDNES.cz se vyplatí. Megahra o statisíce korun pro věrné čtenáře vrcholí

15. března 2024  15:02,  aktualizováno  24.4 9:32

Na portálu iDNES.cz vrcholí Megahra o peníze. Do pondělí 29. dubna může každý čtenář s registrací...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Desítky tisíc letů nad Evropou hlásí rušení signálu GPS. V podezření Rusko

23. dubna 2024  10:37

Navigační systémy letadel na trasách nad Pobaltím i nad dalšími oblastmi hlásí stále více...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

25. dubna 2024  11:25

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nad Českem krouží nové značky fast foodů. V plánu mají rozvířit trh

22. dubna 2024

Premium Již třicet let vévodí šťavnatým burgerům, hranolkům a kuřeti v Česku tři fastfoodové řetězce. Nyní...

Více než polovina britských dětí pod třináct let pila alkohol, zjistila studie

25. dubna 2024  16:19

Více než třetina britských chlapců a dívek v letech mezi 11 a 13 lety má zkušenosti s konzumací...

Dobré zprávy ze Španělska. Olivy se dočkaly vláhy, olej by mohl zlevnit

25. dubna 2024  14:19

Sucho a neúroda vyhnaly loni ceny olivového oleje na rekordní úrovně. Ve Španělsku, které je jeho...

Česko díky členství v EU zbohatlo. Poláci z něj ale vytěžili víc, říká analýza

25. dubna 2024  11:38

Za dvacet let od vstupu Česka do EU se podařilo zvýšit životní úroveň vyjádřenou v HDP na obyvatele...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

25. dubna 2024  11:25

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!