Diskuze

Sleva není zadarmo. Havlíček zadá Cendisu i zakázku na filmování vinět

Po bouři kolem e-shopu se ministerstvo dopravy vrací do starých kolejí. Karel Havlíček zrušil tendr na supervizi mýta a zakázku dá z ruky státnímu Cendisu. Stát má podle ministra ušetřit desítky milionů, nicméně Cendis má slíbenou také zakázku na kamerový systém na dálniční viněty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J17a97n 81K15r54u67p64k40a

4. 2. 2020 15:30

Dávat zakázku firmě se státním podílem není principiálně špatné: Vzpomeňme na zkázu Vojenských staveb v dobách úřadování Kalouska a lidovecké mafie na MO a kompletní outsourcing při provádění staveb. To se tenkrát hodně prodražilo a navíc byl personálně zredukován hospodářský odbor MO poté, když předložil Kalouskovi ekonomický rozbor a varoval před rozkrádáním rozpočtových prostředků.

1 0
možnosti

To jako je možné udělat zakázku do geometrické ztráty? To není krácení daně? To udělat jako malá soukromá firma tak mě FÚ zaklekne.

0 0
možnosti

Opet se ukazuje, ze toto je nejhorsi vlada co tu od revoluce byla.

0 2
možnosti

Lidé často trpí ztrátou paměti. :-/

0 0
možnosti

Vlastne je to jednoduche. V pripade ze stat sledovat chce a je dostupna technologie ke sledovani tak drive ci pozdeji najde cestu jak sledovat. V dnesni dobe maji indormace o obcanech cenu zlata a ve spojeni s medii jsou garantem moci kohokoliv medialne kriminalizovat a znicit.

1 0
možnosti

Nezdá se Vám ta záležitost se sledováním osob v autě jako nějaký zástupný manévr? Já dostal už asi před osmi léty "pozvání" na projednání přestupku za rychlou jízdu v Blance a byla mi ukázána jak RZ vozu tak i foto řidiče a spolujezdce v takovém rozlišení,že jsem se až divil. Tak o co jde jiného:-/? Že už si zase někdo hraje s veřejným míněním;-D?

0 0
možnosti

njn jakmile se rozhoduje o stamlilionech nebo miliardách, tak je to vždycky levá

4 0
možnosti

Zakázka na "filmování vinět" ? Já myslel, že debata bude zase o nějakém (předraženém) natáčení reklam na víno.

3 0
možnosti

A nebylo by výhodnější a levnější nechat všechny silnice zadarmo?

4 0
možnosti

bylo.... uz jen proto, ze dalnice ma stahovat dopravu z obci, ale placeni funguje presne obracene....

3 0
možnosti

Na všechny všude to funguje už nějakých 20 let a přístup do registru vozidel s automatickým přiřazením nafocené SPZ má kde jaký obecní úřad, co rozdává pokuty za rychlost. Těch pár nových kamer na dálnicích to nevytrhne, ale vytáhne pár nových stovek milionů ze státní kasy. A to to jde až v první řadě.

7 0
možnosti

Pardon, to měla být reakce na pana Krpatu a podezření, že nás teď najednou začnou šmírovat.

0 0
možnosti

Tak si tak říkám, proč se musí vyvíjet nový "kamerový systém na dálniční viněty"? Nemá náhodou stát už minimálně jeden, který používá na snímání a ověřování registračních značek kamionů? A co ty systémy, které scanují značky aut ve městech na parkovacích zónách (taktéž zaplaceno z našich daní)? Žádat po státu, aby fungoval jako správný hospodář, je prostě sci-fi...

4 0
možnosti

Kde jste přišel na to, že stát má stále systém na snímání a ověřování RZ kamiónů, když už dva měsíce běží satelitní mýtný systém?

0 0
možnosti

Ještě že nejsou ve vládě ty tradiční strany ;-)

4 0
možnosti