V Praze přistál Airbus Emirates s novým designem v barvách Arsenalu FC

  • 9
Před dvěma týdny představily aerolinky Spojených arabských emirátů Emirates nové „livery“ neboli zbarvení trupu jednoho ze svých strojů Airbus A380. Zdobí jej barvy londýnského fotbalového Arsenalu a koláž fotografií fotbalistů týmu, které letecká společnost sponzoruje.

V neděli se tento stroj ukázal i na pražském Letišti Václava Havla v rámci pravidelné linky z Prahy do Dubaje.

„Arsenalský“ airbus přistál na Letišti Václava Havla zhruba v jednu hodinu odpoledne, následně vzlétl kolem čtvrté. Žádný z hráčů londýnského klubu ale na jeho palubě nebyl, aerolinky využívají sportovní design stroje ke své propagaci.

Fotogalerie

Emirates provozují také Airbusy A380 s motivy dalších slavných fotbalových týmů, které sponzorují. Své livery má například AC Milán, Paris Saint-Germain FC nebo Real Madrid, jehož barvy se na pražském letišti objevily koncem loňského roku (psali jsme zde).

Design letadla s podobiznami hráčů Arsenalu FC letecká společnost představila letos v březnu před cestou londýnských fotbalistů na přátelské utkání v Dubaji. 

„Obtisk tvoří fotografie Lucase Torreiry, Mesuta Özila, Pierra-Emericka Aubameyanga, Henricha Mchitarjana a Alexandra Lacazetta. Na trupu letounu zabírají plochu o velikosti 383 metrů čtverečních, hráči jsou jasně identifikovatelní jak ze země, tak ze vzduchu,“ uvedly aerolinky na svých stránkách.

Své partnerství s Arsenalem označuje letecká společnost za jedno z nejvýraznějších a nejdéle trvajících ve sportovním světě.

KVÍZ: Kolik lidí má fóbii z létání a které aerolinky mají v logu ptáka?