Společenské a obchodní centrum Kaskáda mělo zaplnit volné místo pod sportovní halou, teď hledá zlínská radnice jiné využití. | foto: ECM Real Estate Investments

Zlín získal zpět plochy po centru Kaskáda, jejich využití zatím nezná

  • 3
Zkultivování a pak čekání na vhodné využití. Taková je nejbližší budoucnost pozemku u sportovní haly ve Zlíně, kde mělo vyrůst obchodní centrum Kaskáda. Po krachu investora plochu získala za 80 milionů korun zpět zlínská radnice.

Katastrální úřad už zapisuje město Zlín jako staronového vlastníka asi 16 tisíc metrů čtverečních pod sportovní halou, kde mělo stát komerční centrum Kaskáda.

Vedení radnice se dohodlo na jejich odkupu za 80 milionů korun s věřitelským výborem investorské firmy ECM, která se dostala do konkurzu.

"Jsem rád, že se nám to podařilo vyřešit. Dokud nebyla smlouva podepsaná, nebylo nic jistého," řekl náměstek zlínského primátora Aleš Dufek.

Paradoxní je, že pozemky za 80 milionů korun město před lety prodávalo. Aby teď mělo na zpětný nákup dost peněz, muselo si půjčit.

"Dočerpáme stávající úvěr, který máme schválený," upřesnil ekonomický náměstek Bedřich Landsfeld.

Nejdůležitější ale je, co na lukrativním pozemku nedaleko centra krajského města bude.

"Zkultivujeme ho a ponecháme jako rezervu," naznačil Dufek.

Podle zastupitelů by mohl být využitý pro sport či vzdělávání, například pro Univerzitu Tomáše Bati. Mluvili také o kulturních aktivitách a zachování parkovacích míst. Odkupem pozemků se městu navíc uvolní ruce pro opravu křižovatky ulic Mostní a Březnická.

Pozemky, kde mělo vyrůst obchodní centrum Kaskáda, se nachází přímo pod zlínskou sportovní halou.

Pozemky, kde mělo vyrůst obchodní centrum Kaskáda, se nachází přímo pod zlínskou sportovní halou.