Diskuze

Vláda podpořila výrazné zdražení hazardu, cigaret i tvrdého alkoholu

Kabinet Andreje Babiše posílá do parlamentu návrh na vyšší zdanění hazardu, tvrdého alkoholu a tabákových výrobků. Daň za půl litru čtyřicetiprocentního alkoholu vzroste podle ministryně financí Aleny Schillerové za ANO o 7,50 Kč a u cigaret a dalších tabákových výrobků má podle vlády spotřební daň vzrůst o deset procent.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

daň z tabáku a alkoholu mi celkem neva, ale zdaňovat lidem zábavu (a spoustu lidí zkrátka nebaví věci ve kterých není trochu gamblingu), to už je divný.

protože ta sázková společnost to jenom nějak přenese na sázejícího. zdaňování výher je rovněž amorální.

vezměme si příklad. třebas pro jednoduchost hraní automatů (tím nechci říct, že je to přínosná aktivita). nějakej maník hraje třebas 10 let, za který je řekněme milión v mínusu. potom trefí velkou výhru půl miliónu, takže by byl v mínusu o půl miliónu menším.

proč by měl najednou přijít stát a toho půl miliónu mu zdanit, když na jeho předchozích ztrátách se nijak nepodílel? v tom není zbla logiky, zdaňovat něco na hranici zlodějny, jen proto, že je to ten fuj gambling. co je komu nakonec po tom, že někdo radši místo třebas rybaření v norských fjordech hraje videoternimály, nebo sází na sport? Rv8-o

0 3
možnosti
Foto

tři zoufalci přišli s mínusem, ale bez názoru :-)

0 0
možnosti

Hazard dobře, to beru, ale chlast a cigara, proboha vždyť to je radost, to by melo byt zdarma pro každého. ANO, pro každého:-)

0 2
možnosti

Navrhuji změnu názvu: ANO, vytrolíme Česko po každých vyhraných volbách

:-)

0 0
možnosti

a co zavést daň z daně? To ty mameluky ještě nenapadlo? ;-O

0 1
možnosti

Ale napadlo. Třeba u těch cigaret a chlastu to tak dávno funguje, když spotřební daň vstupuje do základu DPH.

0 0
možnosti

Pokud máte 29000,- hrubého( průměrná mzda) a koupíte si z toho Rum z Božkova 37,5% za 120 kč, pak stát dostane 97kč. Což je skoro 81%.

Opravdu se najde hlupák který věří tomu, že stát chce aby lidé přestali chlastat?

11 0
možnosti

prumerna mzda je ovsem pres 32 tisic.

0 1
možnosti
Foto

Vše má své hranice, ani u alkoholu, cigaret a hazardu nemůžou daně zvyšovat donekonečna... Takže..co přijde na řadu příště??

3 0
možnosti

L19u93k55á80š 40M10a26c95h

28. 5. 2019 5:39

Haha. Se podivejte, kolik stoji krabicka cigaret v Anglii. Zrovna tady ta dan klidne muze rust o dalsi 200 CZK. A ja to uvidim rad.

1 4
možnosti

Prave se zacaly sbirat ty miliardy z ulice ;-D;-D;-D;-D;-D

6 0
možnosti
Foto

J15i85r98k29a 27H70o56n77c98ů

27. 5. 2019 23:05

Já bych zavedl daň z daně. Ať se máme konečně dobře, že?

1 0
možnosti

Zrovna u cigaret a chlastu to už dávno máme.

1 0
možnosti

prachy nejsou, rezervy Babiš a spol prožral rozkradl. EET nic nepřineslo a z podnikatelů už nic nejde dostat, tak je na řadě spotřebitel. Začne to zvýšením daně za alkohol a cigarety. Pak přijdou na řadu pohonné hmoty a pak jídlo a další výmysl stbáka a té jeho Oduly. A spotřebitel je i volič ANO, pokud mu to ještě nedošlo. No nic o důvod víc, proč si dojít k soukromníkům pro podpultový prodej. A vy voliči zloděje Babiše, plaťte si ty vaše daně za vaši blbost. Neměli jste se nechat koupit za koblihu a lži, které musel prokouknout i pologramotný jedinec.

5 1
možnosti
Foto

J56i71r78k17a 51H83o57n16c80ů

27. 5. 2019 23:03

V celku s vámi souhlasím, jen bych se chtěl zeptat na ty rezervy. Jaké rezervy?

0 0
možnosti

A až zvednou daň na chlast a cigára, tak už bude líp? Nebo ještě ne, a bude potřeba zvýšit daň ještě třeba na benzínu a naftě, a pak už dovopravdicky líp bude? ;-D

12 0
možnosti
Foto

Tak zvýšení daní z pohonných hmot dost propagoval Eduard Janota, považovaný za velkého odborníka.

0 0
možnosti