Když bude větší část bytů prodaná, začneme stavět další dům, řekl developer.

Když bude větší část bytů prodaná, začneme stavět další dům, řekl developer. | foto: Profimedia.cz

Žatec dostane díky marketu miliony i byty

  • 1
Nové obchodní centrum a první dva bytové domy se začnou ještě letos stavět v jižní části Žatce. V lokalitě Pod Klínem vedle silnice Plzeň - Most se objeví desítky nových bytů. Obchodní dům Tesco se možná otevře ještě letos.

Žatečtí radní už souhlasili s vydáním územního rozhodnutí a s dodavatelem stavby se dohodli na podmínkách.

„My jim prodáme pozemek za deset milionů korun, oni postaví dva bytové domy, asi společně s obchodním domem. Za každý nepostavený dům je smluvní pokuta jeden milion korun,“ vysvětlil podmínky starosta Žatce Jiří Farkota.

Žatec na smlouvě s teplickým podnikatelem Jaroslavem Třešňákem vydělá přes pět milionů. Část prodávaného pozemku dostalo bezúplatně od pozemkového fondu s podmínkou, že poslouží k bytové výstavbě. Druhou část koupilo za 4,5 milionu korun.

Tesco letáky

Navštěvujete rádi
prodejny Tesco? Všechny aktuální letáky Tesco a nejlepší nabídky z nich vždy najdete na AkčníCeny.cz.

„Mohli jsme možná spekulovat a chtít více peněz, patnáct nebo dvacet milionů. Ale my spíš chceme nové byty ve městě,“ prohlásil Farkota.

„Byty chceme spíš prodávat než pronajímat. Když bude větší část bytů prodaná, začneme stavět další dům,“ prozradil včera Třešňák. Jako investor se postará také o výstavbu inženýrských sítí a nové komunikace v lokalitě.