Paul Wolfowitz (c) profimedia.cz/corbis

Paul Wolfowitz | foto: Profimedia.cz

Wolfowitz si najal právníka, aby mu uchránil křeslo

  • 3
Šéf Světové banky Paul Wolfowitz si najal právníka, který mu má pomoci zachránit místo. Pod Wolfowitzem se třese křeslo poté, co vyšlo najevo, že pomohl k lepšímu místu i platu své podřízené, se kterou měl milostný poměr.

"Chci si být jist, že se mu dostane přiměřeného a spravedlivého zacházení," uvedl Robert Bennett, který má Wolfowitze zastupovat.

"Prošel jsem všechny materiály, všechny relevantní materiály, a je mi absolutně jasné, že jednal v dobré víře," citoval Bennetta portál USA Today.

Wolfowitz před téměř dvěma roky bez souhlasu vedení banky povýšil svou přítelkyni, výrazně ji zvýšil plat a nakonec ji zařídil místo na ministerstvu zahraničí USA, odkud v červnu 2005 přišel. Podle některých médií je ale šéf Světové banky jen obětí zákulisních her a svůj postup ohledně Shazy Rizaové projednal se zvláštním výborem banky. - více zde

Za Wolfowitze se ve sporu opakovaně postavil Bílý dům, naopak zaměstnanci banky volají po jeho odstoupení. Výměnu v čele Světové banky by rádi viděli i někteří zástupci evropských vlád, uvedl portál.

,