OC Chodov

OC Chodov | foto: Profimedia.cz

Největší český chrám nákupu změní název na Westfield Chodov

  • 45
Na Centru Chodov, které je největším tuzemským nákupním komplexem, od září zasvítí nový název Westfield. Velké přejmenovávání odstartoval v Evropě vlastník skupina Unibail-Rodamco-Westfield, jíž v Česku patří i nákupní centra na Zličíně a na Černém Mostě.

Chodovské nákupní centrum, které se v roce 2017 rozšířilo na tři sta obchodů a je tak lídrem trhu (na plochu je stále větší OC Letňany), je s dalšími evropskými centry v první vlně rebrandingu po loňské akvizici společnosti Westfield konkurencí Unibal-Rodamco.

Jméno změní sedm stávajících center ve Francii, jedno ve Švédsku, jedno v Česku a jedno v Polsku. Logo Westfield ponesou také dokončovaná obchodní centra v Nizozemsku a v Německu.

Westfield se orientuje na nabídku luxusních produktů a módy zejména v centrech měst. Vzorem je největší evropské obchodní centrum, londýnský Stratford City. V Česku skupina URW spravuje a pronajímá Centrum Černý Most, OC Chodov, Metropoli Zličín a obchodní centrum Bubny.

Australskou firmu loni koupila Unibail-Rodamco, obchod se stal největším převzetím v historii země. Kupec zaplatil 15,7 miliard eur, tedy přes 341 miliard korun.