Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Kdo postaví školku? Radnice přesouvají budování vybavenosti na developery

Obchody, hřiště, parky nebo školy. Jejich dostupnost pro obyvatele by měla ohlídat každá zodpovědná radnice. Jen málokterá to však skutečně umí. Teprve v posledních letech starostové zjišťují, že k budování potřebných služeb pro občany mohou přinutit developery.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechápu co je to za dotaz? Obce nemají číslo na Andreje?

0 0
možnosti

Radnice se musi rozhodnout, bud bude dostatek levnejsich bytu, nebo bude obcanska vybavenost. Developer ze sveho nic nepostavi, plati to majitele novych bytu. Takze kdyz pred volbama nekdo rikal, ze se postara o levnejsi byty a na konci vety rikal, ze developery donuti udelat vybavenost a take nejake procento bytu prodat za nakladovou cenu mestu, tak vedome lhal, nebo neni nejbystrejsi. Developer to za sve delat nebude.

0 0
možnosti

Zajímavé................když si někdo koupí parcelu a msto by muz řeklo, že mu dá souhlas se stavbou rodinného domu jen za podmínky, že obci daruje 10M2 parcely a udělá na ní na své náklady děckou prolejzačku tak by každý považoval starostu za sprostého vyděrače..............pokud ale je někdo na tolik bohatý, že si může koupit takvých parcel třeba 50, rázem je pro ty samé lidi co by ze svého nedali ani milimentr naprosto OK že ten bohatší má ze svého něco dávat jen z titulu že vlastní větší území ..........................vážení to, jestli se někde něco smí postavit určuje v prvé řadě územní plán.........ten vytvořila obec.tzn pokud vedveloper koupil pozemky v čistě obytné ploše tak obec kdysi sama navrhla že tu takováý zástavba má do budoucna vzniknout a musela tudíž počítat s tím, že v až se tak stane, dojde k navýšení počtu obyvatel se všemi ostatními důsledky...................představa že tzam bylo pole a všichni až poprvé s tím když přijde zlý developer s překvapením zjistí že tam může stát dalších 100 rodinných domů je absurdní.............radice to saozřejmě ví, vždyť to sama do územního plánu dala.......stejně tak je absurní poukazování na nedostatečnou kapacitu silnic a školek............pokud je nedostatečná tak měla v rámci územního plánu obec určit území kde má takováto nová vybavenost být a také měla v rámci územního plánu řešit zkapacitnění komunikací, když už si do území navrhla nové obytné plochy. Stavební řízení je nárkové - což zjednodušeně znamená že pokud si chcete postavit ten baráček a splňujete zákonné podmínky tak na to máte nárok i kdyby třeba vaši sousedé nesouhlasili pánč byli zvyklí že na tom pozemku dřív venčili psy...........a úplně totéž platí ať už máte malá nebo velký pozemek.

2 1
možnosti

Obecně je to spávně. Pokud někdy vytvořím projekt, který přinese do dané oblasti spoustu nových obyvatel, patřilo by se pouze nezatěžovat stávající usedlíky potažmo obec, ale ujmout se komunikací, školky apod. Započítat se to dá do ceny bydlení.

1 0
možnosti

takze kdyz si obyvatele tech novych projektu postavi za svoje penize svoji skolku, park, silnici nebo cokoliv jineho, je pomerne logicke, ze takto financovana infrastruktura bude slouzit pouze tem novym obyatelum, nikoliv starousedlikum ... nebo se snad pletu ?

kdyz si ke svemu baraku natahnu site, necham udelat prijezdovou komunikaci a postavim garaz, slouzi ta cesta, kanalizace, plyn, garaz a vimjacojeste me a mym potrebam, sousede nic z toho vyuzivat nebudou. proc by to v pripade developerskych projektu melo byt jinak ?

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

O čem je řeč? Jde o byznys a svoji vyjednávací sílu mají i radnice (pokud ovšem chtějí). Není problém developerovi říct: nechceš? Nech být. Nabídneme to jinému... Ovšem každá radnice by dopředu měla oznámit záměry (územní plán), přes které nejede vlak... Jestliže developer prodá třicet domů, školka, hříště nebo podíl na škole ho nemůže pokácet. Není potřeba objevovat tajemství, že developer to dělá s bohulibým záměrem. Jenže koupí pozemky jako zahrady, pole anebo jiné a svým šarmem z nich udělá stavební parcely. Takže koupí za pět a prodá za pět tisíc. Je to normální a zcela normální součást takového byznysu je požadavek na jeho zapojení v "občanské vybavenosti". Ono to, nakonec, dělá reklamu i jeho produktu.

7 0
možnosti

on si ten developer predevsim necha veskere viceprace zaplatit od lidi, kteri si ty nove byty koupi ... developer skutecne nebude stavet tu skolku ze sveho zisku, takhle realny svet opravdu nefunguje.

0 0
možnosti
Foto

J58i61ř87í 70E31r12b51e84n

11. 12. 2018 7:30

Developer je od slova develope = rozvíjet. Tedy včetně těch služeb, parků a dopravy. Pokud někdo jen rozreze louku na mikroparcely či postaví betonové monolitni bytovky s 2+kk a prodá je za několikanasobek vynozenych nákladů, tak to není hrdý developer, ale prachsprostej kšeftman.

10 0
možnosti

mozna vas to prekvapi, ale developer provozuje svoji cinnost za ucelem nejakeho toho blahalidu, ale pro docela obycejne prachy ... a vcelku logicky neudela nic, za co nedostane zaplaceno. developer klidne postavi skolku, skolu, park, nebo cokoliv jineho ... ale vybere si to zpet v cene bytu, zadarmo to delat nebude.

3 4
možnosti

J82a48n 73W96a87l95t43e61r

11. 12. 2018 7:20

A neni to brzo?! Tolik projektů,tolik satelitů a jediné co se tam postaví je kaufland. Bydlím na starém sídlišti v praze postaveno1975. Současně tu soudruzi postavili zdravotní středisko,obchoďák,školku,hřiště,školu. Okolo nastavěno hromada nobých bytových projektů,lidi a děti nově příchozí,naši starou infrastrukturu zahltili.Trvalo to třicet let než jste si uvědomili že to takhle nejde?

8 0
možnosti

P63e29t12r 49D80r76a96p20a82l

11. 12. 2018 7:30

no, na tohle je dobrý pořad retro nebo staré filmové týdeníky...reportáže o tom, jak do postavených baráků se lidi brodí po kotníky v bahně, protože tam nejsou chodníky a se stavbou sámošky se ještě ani nezačalo, protože nejsou stavební kapacity.

2 0
možnosti

P32e52t69r 10D53r97a46p44a53l

11. 12. 2018 7:14

obce jsou v tomto vyčúrané. jde o boj o obyvatele, čím víc obyvatel, tím víc do rozpočtu ze státní kasy. Obec má volné pozemky, tedy je prodá na výstavbu...vydělá poprvé. přibudou jí obyvatelé...vydělá podruhé z RUD. daň z nemovitostí...sice jsou to drobné, ale i tak vydělá potřetí. Ale infrastrukturu neřeší, to nechá na spádovém městě...doktoři, školy, školky, práce, za tím vším musí lidi dojíždět do toho města.

1 6
možnosti

jaky zakon, takove chovani obci

1 0
možnosti

developeri maji dve moznosti - bud budou infrastrukturu podporovat, nebo nebudou stavet vubec. Dle meho ok

0 0
možnosti

vsak oni ji klidne podprovat budou ... akorat to holt bude neco stat. nejste nahodou jeden z tech, kteri kritizuji cenovou hladinu novostaveb v praze ? nu, tak tenhle krok tu cenu bytu opravdu nesnizi.

0 2
možnosti
  • Nejčtenější

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

13. dubna 2024

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by...

Zlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho

15. dubna 2024

Vysoká cena zlata je pro mnohé jeho majitele jasným signálem, že právě nazrál čas jeho zpeněžení....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kdo je Tomáš Otruba. Klíčový muž v PPF a nový partner Renáty Kellnerové

16. dubna 2024  15:15

Největší česká finanční skupina PPF prochází personální i byznysovou proměnou. Jedním z hlavních...

Za zmizení 12 miliard dolarů trest smrti. Vietnam potrestal historický podvod

12. dubna 2024  17:58

Za největší bankovní podvod ve vietnamské historii padl ten nejpřísnější trest. Rozsudek smrti si u...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Maloobchody na českém venkově ovládnou Maďaři. Kupují další řetězec

17. dubna 2024  14:08

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil maďarské skupině Oriens nákup maloobchodního...

Za zájezd jen čtvrtinu předem, navrhuje EU. Cestovky s tím mají problém

19. dubna 2024,  aktualizováno 

Premium Předem zaplaťte jen 25 procent a doplatek až čtyři týdny před odjezdem na dovolenou. Takový návrh...

Brusel vyčlenil půl miliardy eur na výroby munice, do Česka jdou tři procenta

19. dubna 2024

Dva české podniky uspěly v konkurenci evropských obranných firem, které se ucházely o finanční...

Ruské tankery mohou způsobit ekologickou katastrofu, varuje švédský ministr

18. dubna 2024

Švédský ministr zahraničí Tobias Billström varuje před ekologickou katastrofou, ke které by mohlo...

Google propustil 28 zaměstnanců, kteří stávkovali kvůli smlouvě s Izraelem

18. dubna 2024  19:30

Společnost Google propustila 28 zaměstnanců, kteří protestovali proti smlouvě, kterou firma...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!