náhledy
Salám Vysočina. Ilustrační foto.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Sušárnu představuje ředitel závodu Josef Borek.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Výroba salámů v Hodicích.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Výroba salámů v Hodicích.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Výroba salámů v Hodicích.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Výroba salámů v Hodicích.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Výroba salámů v Hodicích.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Výroba salámů v Hodicích.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Výroba salámů v Hodicích.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Výroba salámu Vysočina v Hodicích.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Peklo. Tak se říká v Hodicích unikátní sušárně ze 30. let minulého století. Salámy se v ní přírodně zauzují a suší.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Peklo. Tak se říká v Hodicích unikátní sušárně ze 30. let minulého století. Salámy se v ní přírodně zauzují a suší.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
V Hodicích pracuje asi stovka zaměstnanců. Většina výroby se stále dělá ručně.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hodická sušárna je tradiční, přírodní. I podle toho se pozná chuť salámu Vysočina.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hodická sušárna je tradiční, přírodní. I podle toho se pozná chuť salámu Vysočina.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hodická sušárna je tradiční, přírodní. I podle toho se pozná chuť salámu Vysočina.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Vymyslet nový druh salámu nebylo nic snadného. Podařilo se to až na několikátý pokus.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Sušárna. U stropu visí tisíce štanglí a kanálky v podlaze do těch prostor od spodu proniká dým. Salámy si tu pobudou deset až čtrnáct dnů.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Sušárna. U stropu visí tisíce štanglí a kanálky v podlaze do těch prostor od spodu proniká dým. Salámy si tu pobudou deset až čtrnáct dnů.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Sušárna. U stropu visí tisíce štanglí a kanálky v podlaze do těch prostor od spodu proniká dým. Salámy si tu pobudou deset až čtrnáct dnů.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Salám Vysočina se v Hodicích vyrábí už déle než pětačtyřicet let. Vznikl jako česká alternativa k maďarskému uheráku.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA