Diskuze

Vitana je na prodej. Češi si vaří sami a polévky z pytlíku nekupují

Bujony, dochucovací směsi, instantní polévky vycházejí v českých kuchyních z módy. I proto se v Česku schyluje k významnému obchodu. Podle informací MF DNES získá do několika měsíců nového majitele tradiční značka instantních potravin Vitana, která patří norské skupině Orkla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

""Nemůžeme komentovat spekulace ohledně prodejů a akvizic, protože jsme společnost listovaná na norské burze,""

Co je tohle za blábol ? Buď dotyčný odpověděl na něco úplně jiného než byl tázán nebo norské zákony zakazují uveřejňovat info ?

0 0
možnosti

Typicky se takové kroky zveřejňují až poté, co jsou vyřešeny s akcionáři.

0 0
možnosti
Foto

Vitana, tak jako Knorr a další nežijí a nebudou žít z polévek v pytlíku!

Vitana a jí podobné firmy žijí velice dobře z konvenience pro gastro provozy a vývařovny, tak i ze směsí pro ně určené. Tam je ta cílová skupina na které se vydělává. 

Jenže poslední dobou konkurence roste a dostávají se na trh i levnější firmy, které hrají přesně na notu vývařovnám, kdy se dražší "značkové" chemie postupně vytlačují levnější náhražkou. 

A popravdě, pokud mám dát za polévku v pytlíku 25-30Kč pro 2-3 osoby, tak za ty peníze udělám v poměru na porci mnohem lepší polévku a hlavně bez chemie.

3 0
možnosti

To se nedivím, i když nejsem Čech. Pytlíkovou polívku jsem nekoupil asi tak osm let.

0 0
možnosti

Co jste tím chtěl říci? "To se nedivím, i když nejsem Čech" Co se tím vylučuje?

0 0
možnosti

Jinak ono dneska koupit skutečně i to blbé koření je docela problém, pokud člověk nechce kupovat za cenu kolem 1000Kč/kg, ty jejich pidi sáčky často s maximálním obsahem soli a minimem koření to je vážně hnus. Zatím jsem neobjevil solidní zdroj na koření v rozumném množství za odpovídající cenu. :-(

1 0
možnosti

no jsou i jiný výrobci (dobře, spíše baliči) koření, kde Kč/kg může být lepší. Pokud máte vyšší spotřebu - třeba kusovou skořici beru v Makru.

0 0
možnosti

Ohledně polévek v sáčku - jsou drahé.

3 0
možnosti

A vesměs velmi nechutné. Jen jako nouzovku to beru, jinak ani omylem.

0 0
možnosti

Vidím že ste takmer všetci sadli takpovediac na lep pisateľovi článku!!! Vitana nebola len o polievkách v sáčku! Cuzím sa tam bude dariť už lepšie. Takže úspešne ste už odfajčili aj Vitanu! Gratulujem!!;-D

0 1
možnosti

A myslíte si, že kdyby tu všichni plakali a protestovali proti prodeji Vitany, že by se něco změnilo?

1 0
možnosti
Foto

Polévka ze sáčku NIKDY. Mám doma domácí brambory, naše vypěstované na poli i zeleninu, maso si koupím u řezníka na vývar a udělám si doma pravou poctivou polévku bez glutamátu.

7 0
možnosti
Foto

I88v20a82n 49M61a85r63e30k

17. 1. 2014 21:34

Krásná ,vášnivá, zasvěcená a velmi sofistikovaná debata "Odborníků na cokoli" ,by mě jen zajímalo jakou "kvalitu"  převážíte v plných vozících ze supermarketů do svých automobilů,zřejmě se se jedná pouze a výhradně o "farmářské" obchodní řetězce s nejvyšší kvalitou sortimentu takže není co řešit ,hej ?  R^ ;-D ;-D ;-D ;-(Rv

4 1
možnosti

Jak víte, že každej jezdí do supermarketu nakupovat úplně všechno?..;-D;-D

2 0
možnosti

Klamavá reklama se konečně někomu nevyplatila.

2 0
možnosti

J72a72n 64S89m47e94j63k55a45l

17. 1. 2014 17:48

Je to spíše proto, že Vitana dnes vyrábí nechutné šunty plné glutamátů. Za KOMUNISTŮ byla polévka polévkou a to i z pytlíku, v konzervách bývalo maso... Ne jak dnes, ve všem jídle odpad...

20 5
možnosti

R36a12d56e70k 62H77o68d65a60ň

17. 1. 2014 18:10

To byl ovšem pouze důsledek faktu, že potravinářský průmysl byl o 50 let za dneškem, a současně podmínky pro pěstování zvířat byly podstatně benevolentnější, takže bylo levnější vykrmit krávu/kuře/prase než snažit se to fixlovat náhražkou.

Ostatně dnes také koupíte konzervy s masem. Jen to nejsou ty za 10 Kč.

0 4
možnosti