2. Scampi bez hlavy 1629
3. Hovězí US - Rieye 1222
4. Srnčí svíčková 1152
5. Humr 1070
6. Telecí svíčková 833
7. Skopové kotletky 800
8. Tygří hlavy (ryba) 765
9. Kamzík - hřbet s kostí 747
10. Sobí kýta 720
Ema má maso, skandují děti v první třídě nad slabikářem. Věta se nejen dobře vyslovuje, ale zároveň také koresponduje se zásadami české kuchyně, ve které patří maso na talíř skoro každý den. Nejdražší masovou lahůdkou jsou husí játra dovezená z Francie - na kilo je potřeba víc než dva tisíce korun. Na bronzové příčce je maso ze speciálně živeného hovězího dobytka, dovážené z Argentiny. V normálních prodejnách maso - uzeniny se však koupit nedá. Dováží se podobně jako francouzská játra pro hotelové kuchyně. Velmi drahé jsou také ryby - kilo očištěných krevet i s klepety stojí víc než šestnáct set korun. Prodávají se ve specializovaných obchodech s rybami nebo supermarketech. Ani biftek z telecí svíčkové není lacinou záležitostí - dvacetigramový kousek přijde na více než sto padesát korun. Do první desítky drahých mas se překvapivě - díky své nízké ceně - nedostaly ani takové rarity jako klokaní či pštrosí maso nebo žabí stehýnka. Cena za kilogram těchto druhů masa nepřekročí čtyři sta korun.