Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

STK versus autoservisy. Návrh na propojení udělal ze spojenců konkurenty

Ministerský návrh umožňující provozovatelům stanic technické kontroly (STK) rovnou opravovat zjištěné závady na vozidlech znesvářil kontrolní techniky a zástupce autoservisů. Rozvolnění pravidel, které by umožnilo oběma skupinám podnikat v doposud zakázané oblasti, kritizují především stávající STK.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stavajici system STK stejne nefunguje, takze je uplne jedno, jestli se do toho namoci i servisy. Mmch stejne uz rada STK ma servis jako "pripravu na prohlidku", takze realne by se toho moc nezmenilo.

0 0
možnosti

P17e91t86r 45B63á72č26a

5. 6. 2018 14:32

Tak STK, kde jsou minimalne pani tvorstva a mysli, ze nad ne neni, maji strach, ze na silnici pribude nebezpecnych aut, jasne jasne ;-D;-D

Jsem uz uplne alergickej na ty nase STK a ty mistry tam, staci neco pipnout a jedu jinam i za cenu ztracene tisicovky.

0 0
možnosti

To spojení servisu a STK už stejně dávno funguje. Jsou v jednom dvoře a je to jediný servis, kde můžete auto se strženou samolepkou dotlačit. Jinak si přidejte 3000 za odtah na valníku a za tuto čásku se stanete pro změnu rukojmím toho nového servisu. Protože, když s diagnózou a rozpočtem nebudete sopjokeni opět přesun za 3000. Samozřejmě jde o auto, které normálné jezdí a i ta technická by mu ještě 14 dní platila, kdyby mu tu samolepku na STK nestrhli.

0 0
možnosti

pokud nálepku strhnou a auto neprojde, dostává se dočasná 30 denní známka na odstranění závady. Auto normálně odjíždí. To co popisujete je nesmysl

0 0
možnosti

V momentu, kdy moznost potvrdit STK dostanou i servisy, zacnou se chovat uplne stejne, spis hure, nez stavajici STK. V dnesni dobe si na vas servisy vymysli pri banalni poruse pribeh o poskozenych ridicich jednotkach, spocitaji vam bambilion za opravu a vzapeti vam navrhnou reseni, ktere umi zajistit, za pouhych pul bambilionu... nehajim STK, ale vetsina mechaniku jsou x krat vetsi zraloci nez STK.

3 0
možnosti

Tohle se stalo u nás v práci jednomu chudáku. Servis mu řekl ,že součástka stojí 7 000Kč. Tak skočím na net a originální kus stojí 2500Kč. U našeho auta bylo potřeba opravit brzdy. Musela se již koupit celá sada (prasátko ,pakny pružinky atd.) V krámě "No víte dá se to sehnat,ale stojí to 5100 Kč".Cožeeeee. No ještě se to dá sehnat za 3100Kč. No tak to jo. Pak si zkusím sehnat sám na netu stejnou sadu podle údajů na krabici a ejhle 1600Kč (ta samá, stejný výrobce). Dobře ,krám musí také vidělávat,tak by to mohl dát za 2000Kč. Ale tlačit to až na 5100Kč ? Dobrý poučení pro příště

2 0
možnosti

nevíte někdo, jak je to v zahraničí (nejlépe na západ od nás)? docela by mě zajímalo, jestli nevymýšlíme něco, co už dávné zdárně někde funguje ;-)

0 0
možnosti

Jednoduše. Dáte auto do servisu, tam ho zkontrolují, ev. opraví a dostanete ho zpět včetně dokladu o technické způsobilosti. Tedy něco podobného, co se po létech navrhuje v ČR.

4 0
možnosti

Tak jasně že na STK se podvádí a podvádět bude. Úplatky se nevymýtí žádným způsobem. V současné době projde každý vrak, jak moc velký vrak záleží na velikosti "všimného" pro technika.

2 0
možnosti

Tak tohle asi neprojde, Dekra to opět uplatí a nenápadně se stav pro zákazníka opět zhorší

1 0
možnosti

STK je především velký byznys pro majitele těchto stanic a ti si svoje živobytí jen tak vzít nedají. Na serveru pana Sůry je rozhovor s ministrem Ťokem, nadpis článku je "Končící Ťok: Síla brutálního lobbingu majitelů STK překračuje možnosti ministerstva"

Dovolím si citovat z toho článku:

"Já sám považuji za neúspěch fakt, že se nám nepodařilo ani trochu liberalizovat trh stanic technické kontroly, a že motoristé musí podléhat diktátu majitelů STK, kteří si dokázali zlobbovat nejen Poslaneckou sněmovnu, ale i Legislativní radu vlády v tom, že se prakticky nedá založit ani jedna nová stanice. To, že motoristé musí v některých měsících stát na STK hodinové fronty a třeba si i brát dovolenou aby prošli kontrolou je podle mě skandální. Ale musím pokorně uznat, že síla brutálního lobbingu majitelů STK vysoce překračuje možnosti ministerstva dopravy."

K tomu doplním jen to, že dnes ráno jsem byl s rok a půl starým autem na evidenční kontrole. Celý proces i s papírováním se vejde do patnácti minut. Cena 500,-. Kdo by se toho dobrovolně vzdal, že jo.

10 0
možnosti

Konečně dobrý nápad. A naopak stanice STK vás nutí, abyste přijeli znova i kvůli banálním problémům jako třeba prasklá žárovka. Servis opraví a je to.

4 0
možnosti

Od té doby právě na STK nejezdím a nechavam ji servisu... Co mě vyhodil za jedno nesvitici světlo nad RZ...a to uz je hodně let :-(

0 0
možnosti

No nevim, STK jako takove je dost k nicemu, vetsina naroda zna nekoho, kdo jim jejich starou shnilou Feldu za baksis nebo flasku protahne. Ten, kdo ne, pak je vyhozen na necem stylu "ta zarovka v blinkru je malo oranzova, tak az si je obe vymenite, prijedte znova". Pripadne znam (samozrejme z doslechu, nikdy jsem nebyl ucastnikem podvodneho jednani :-)) neco jako Karle sorry, ja te dneska musim napoprvy vyhodit, jsem tu mel samy bazary a ty projit musej. Jak pojedes odsud, rovnou znova najed do vrat a napodruhy ti to dam. Opakovani ve stejny den pro nas stoji 10Kc, tak ti to klidne i zaplatim. A takhle my tady zijeme :-D

13 0
možnosti
  • Nejčtenější

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

13. dubna 2024

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by...

Zlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho

15. dubna 2024

Vysoká cena zlata je pro mnohé jeho majitele jasným signálem, že právě nazrál čas jeho zpeněžení....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kdo je Tomáš Otruba. Klíčový muž v PPF a nový partner Renáty Kellnerové

16. dubna 2024  15:15

Největší česká finanční skupina PPF prochází personální i byznysovou proměnou. Jedním z hlavních...

Za zmizení 12 miliard dolarů trest smrti. Vietnam potrestal historický podvod

12. dubna 2024  17:58

Za největší bankovní podvod ve vietnamské historii padl ten nejpřísnější trest. Rozsudek smrti si u...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zlato raketově zdražilo. Mohou za to Spojené státy, Čína i Rusko

13. dubna 2024

Cena zlata pokořila historické rekordy a podle ekonomů se ještě zdaleka nemusí zastavit. Důvodem...

Naděje pro oklamané zákazníky Maliny, společnost Fotovolty slibuje řešení

18. dubna 2024

Konsorcium firem vedené společností Fotovolty nabízí řešení patové situace okolo insolvence padlého...

Na vyzkoušení nového stavebního řízení bude měsíc a půl, slíbilo ministerstvo

18. dubna 2024

Úředníci budou mít měsíc a půl na vyzkoušení nového elektronického systému, který od července...

Příroda je napřed, mrazy snižují naději na dobrou úrodu, stěžují si pěstitelé

18. dubna 2024  12:01

S každou další mrazivou nocí v Česku ovocnáři přicházejí o část úrody. Mráz v noci na čtvrtek...

Šéf Úřadu práce: Umělá inteligence vše mění. Za mě už píše dopisy ministrům

18. dubna 2024

Vysíláme Česko má velmi specifický trh práce. Je zde nejnižší nezaměstnanost v Evropě, to umožnilo podnikům...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!