(ilustrační snímek) | foto: koláž iDNES.cz

Web Šťastná Babiška prodává vtipy o politicích. I s účtenkou do loterie

  • 27
Máte rádi anekdoty na účet politiků? Na začátku ledna vznikl web Šťastná Babiška, který zájemcům posílá za poplatek vtipy o volených zástupcích lidu. Zákazníkům za nákup dorazí účtenka do loterie. Projekt je podle jeho zakladatelů určený pro ty, kteří nechtějí v Účtenkovce „udávat“ drobné živnostníky.

Web prodává buď jeden vtip za šest korun, nebo předplatné na 30 dní, 90 dní či rok (vždy jeden vtip za den). Pár minut po zaplacení lidem přijde do e-mailu vtip a na jejich účet na portálu účtenka, se kterou se lze přihlásit do Účtenkovky.

PŘEHLEDNĚ: Jak funguje Účtenkovka?

„Naše databáze v současné době obsahuje speciálně vybranou užší edici zábavy o panu Babišovi. Témata však připravujeme různá. Neradi bychom si zasedli jen na jednoho politika, aby se ostatní necítili méněcenní,“ uvedl pro iDNES.cz jeden za zakladatelů projektu, programátor Tomáš Volšanský.

Nápad podle jeho slov vznikl na základě reakcí veřejnosti po spuštění Účtenkovky. „Je spousta lidí, kteří účtenky přes Facebook vyměňují, kupují. Dále je spousta lidí, kteří nesympatizují se zadáváním účtenek do systému, protože si připadají jako udavači drobných živnostníků,“ vysvětlil Volšanský. 

Úvodní stránka webu Šťastná Babiška

Podle něj je projekt pro lidi, kteří chtějí v Účtenkovce soutěžit, ale nehodlají udávat živnostníky. „My uživatelům nabízíme zábavný obsah ve formě textových, ale později i obrázkových vtipů. Proč tedy nespojit zábavné s užitečným? Můžeme pobavit širokou veřejnost a zároveň lidem pomoci k výhře,“ dodal. Web má podle něj v prvních dnech po spuštění stovky zaregistrovaných uživatelů.

Loterie odstartovala loni 1. října. Ministerstvo financí si od ní slibuje lepší výběr daní. Resort projekt přichystal v době, kdy jej vedl právě dnešní premiér Andrej Babiš.

Účtenkovku hraje přibližně půl milionů Čechů. Někteří se do ní pustili s takovou vervou, že sbírají účtenky v odpadkových koších, provádějí nákupy, které by jinak neprovedli, nebo si účtenky přeprodávají na internetu (více v článku Propadli Účtenkovce. Rozdělují nákupy, vybírají koše a s účty i kšeftují).

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv