Mexická restaurace, v pořadí již šestá, je dalším projektem skupiny Together, kterou tvoří zakladatelé David Petřík a Petr Kaplan. Skupina se i nadále rozrůstá a její portfolio zahrnuje několik známých pražských podniků. Mezi nimi najdeme asijskou restauraci Sia, belgickou brasserii Bruxx, Vinohradský Parlament, Brambory na Pankráci nebo Potrefenou Husu v Pardubicích.
Restaurace Mexická se nachází v prostorách bývalého holešovického pivovaru a nabízí autentickou mexickou kuchyni věrnou tradicím a surovinám. Tým v čele s Jiřím Štiftem a Petrem Vlkem přivezl kuchaře přímo z Mexika a Latinské Ameriky, kteří přinášejí zkušenosti a recepty předávané po generace. Z dvacetičlenného týmu kuchařů tvoří Češi jen tři a zbytek jsou rodilí Latinoameričané.
Kombinace sladkého a pálivého ovládla restaurace. Nejvíce ji ocení generace Z![]() |
„Pro nás bylo klíčové najít lidi, kteří opravdu rozumějí mexické kuchyni, a proto jsme přivezli kuchaře z Mexika a dalších latinskoamerických zemí,“ říká David Petřík, spolumajitel skupiny Together.
Restaurace se rozkládá na prostorném místě, kde se nacházejí tři kuchyně, a to Taco station specializující se na čerstvé tortilly a tacos, Ceviche bar na mořské plody a Pec & grill nabízí pomalu pečené maso a grilované speciality.
Skupina (gastroaliance) TogetherSdružuje šest restaurací: Bruxx, Vinohradský Parlament, Brambory, Sia, Potrefenou Husu v Pardubicích a nově právě i restauraci Mexická. Kromě restaurací pod Together spadá také cukrárna Cukrář Skála, Bistro Sisters, rozvoz jídel Wevar a cateringová společnost Foodway Catering. Zakladateli a majiteli jsou David Petřík a Viktor Kaplan. Každý podnik má svého šéfkuchaře a vlastní koncept, ale všechny spojuje důraz na kvalitní gastronomii, autentické suroviny a propracované koncepty. Mexická je nejnovějším přírůstkem do rodiny Together, přičemž si – stejně jako ostatní podniky – zachovává svou vlastní identitu. Spojovníkem mezi všemi podniky je kromě majitelů i společná vize a filozofie podnikání v gastronomii – vytvářet restaurace a koncepty, které nabízejí kvalitní a originální gastronomický zážitek. |
„Mexická gastronomie je fascinující svou hloubkou chutí a technikami přípravy. Chceme hostům ukázat víc než jen tex-mex. Nabídneme autentické recepty, které jsme se naučili přímo v Mexiku,“ říká šéfkuchař Petr Vlk.
Podnik pojme až 310 hostů, v plánu je také otevření zahrádky. Interiér navržený architektem Václavem Červenkou kombinuje tradiční mexické motivy s moderními prvky, jako je impozantní aztécké schodiště a ručně vyřezávané reliéfy.
Michelin prošel české restaurace. Chválí zvěřinu či houby, víno je slabina![]() |
„Atmosféra vychází z napětí mezi tradičními prvky mexické kultury – od aztéckého umění po pouliční graffiti – a kontrastu mezi klasickými materiály a moderními technologiemi. Rozhodně nejde o plastový kaktus se sombrerem, ale o autentickou, moderní restauraci s propracovaným konceptem,“ říká Václav Červenka, architekt Mexické.
Dále skupina Together provozuje i cukrárnu Cukrář Skála, Bistro Sisters, cateringovou službu Foodway Catering a rozvoz jídel Wevar. Každý z těchto podniků se zaměřuje na kvalitní suroviny a jedinečnou atmosféru, což dokazuje i nový projekt Mexická.