Nová Škoda Superb

Nová Škoda Superb | foto: Škoda Auto

Škoda ukázala nový superb s cizí značkou

  • 108
Nová Škoda Superb, kterou firma ve středu poprvé ukázala na fotografiích, není ve skutečnosti škodovkou, ale vozem z německé automobilky Audi. Tedy jen ryze papírově a díky zvláštním praktikám, jakými dotvářejí fotografie nových vozů grafici v Mladé Boleslavi.

Státní poznávací značka na superbu z oficiální fotografie totiž ve skutečnosti patří úplně jinému autu, a hlavně zcela jinému majiteli. Ten se i Škodě sám ozval na infolinku automobilky, přiznal mluvčí automobilky Evžen Krauskopf.

Typ auta a pojišťovna, u které má jeho majitel sjednané povinné ručení, je možné najít podle registrační značky na internetových stránkách České kanceláře pojistitelů. Z ní vyplývá, že auto se značkou 7S2 5292 je ve skutečnosti vůz Audi pojištěný u Direct pojišťovny.

Podle Krauskopfa se značky na reklamní vozy vybírají zcela náhodně a pak se "dokreslují" na obrázek. "Tyto fotografie jsou určeny pro mezinárodní prezentační účely, česká značka má dodat autenticitu původu z České republiky," dodal mluvčí. Firmu prý nenapadlo se nějak zvlášť zabývat tím, jaká značka bude na fotografii.

Škoda se podle oslovených právníků nedopustila zřejmě ničeho nezákonného. Teoreticky by podle nich mohlo jít o zásah do cizích práv, prakticky si ale takový případ nedokážou představit.