Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

PŘEHLEDNĚ: Vše, co není jasné kolem EET a co Andrej Babiš neřekl

Co se bude o prázdninách dít kolem evidence tržeb? Budou do ní spadat také prodejci trdelníků nebo platby za ubytování v soukromí? Připravili jsme pro vás třídílný seriál nejčastějších otázek a odpovědí k elektronické evidenci tržeb.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

+ kdo si myslí že EET je totální 3,14...čovina

- kdo si myslí že to tu už dávno mělo být. Za mě je to velké +

12 3
možnosti
AS

397 000 OSVČ má podnikání k hlavnímu pracovnímu poměru. Kolika se dotkne EET? V Rakousku to mají jasně nastavené a ti menší tam nespadnou, u nás panuje chaos

1 0
možnosti
JK

J64i76ř42í 67Š28u13b58r89t

30. 6. 2016 11:17

Nevím, kde autor přišel k informacím, Minulý týden jsem se snažil od MF dostat konkrétní odpovědi na zcela konkrétní otázky a bylo mi sděleno že se metodika připravuje.

Jenom pro zajímavost:1/ ;-)musím poštovnímu doručovateli vydat stvrzenku, pokud jako podnikatel pošlu svému zákazníkovi ( ojedinělý případ) náhradní díl na dobírku?

2/Běžně vystavujeme zákazníkům zálohové faktury před realizací zakázky. Ve zcela ojedinělých případech se stane, že nám zákazník zaplatí tuto zálohu až na místě realizace. Bude muset mít každý z mých techniku cca 15 lidí u sebe vybavení pro EET, přičemž loni tato situace nastala pouze v devíti případech ( realizovány stovky zakázek) A budu pokračovat - co bude následovat, pokud práci uděláme levněji než kolik byla záloha- lze přes EET udělat vratku?,

3/ Zákon 112/2016 EET píše v § 6 -Rozhodný příjem A1 je z hlediska obvykle přijímaných tržeb ojedinělý nebo ......... Kdo mi prozradí zda oněch 9 plateb ročně jsou platby ojedinělé, podle čeho to určit, podle procent vystavených faktur, podle procent dokladů, podle procent tržeb?

Takovýchto zdánlivých ptákovin bude velmi mnoho.

1 0
možnosti
VP

ad 1) Musíte to dokonce udělat i teď, to EET nemění... musíte mu normálně dát příjmový doklad, pokud odesíláte balík z pošty, dostanete stvrzenku vy.

ad 2) Pokud tak činíte, a zákazník platí zálohu hotově v místě realizace, i tak mu vystavujete stvrzenku k faktuře či příjmový doklad, čili žádná změna.

1 0
možnosti
AS

nikdo mně nevysvětlil, jak EET donutí vydávat doklady ty, co je dnes nevydávají. Znám lidi, kteří skončí s vedlejšáky, znám lidi, kteří si zakládají sro na optimalizaci daní, takže počet firem neklesá, ale počet skutečně fungujících firem klesá

2 0
možnosti
JN

Prý kominíci mají taky vyjímku

0 0
možnosti
PB

Lidi budte v klidu :) delama obdobne systemy (samozrejme v mensim meritku) X mesicu a mnohdy i let. A pak testovani a testovani a testovani. Takze 100% to bude jeste systemovy pruser. Jo kdyby 1.1.2020 tak dejme tomu :-) To Andrej neda. :)

1 0
možnosti
AS

Andrej je IT guru :-), ten rozumí všemu

2 0
možnosti
IK

I33v77a42n 83K89o70t49l20í42n

30. 6. 2016 11:02

Já bych byl zatím celkem v klidu. Jestli ten testovací provoz pofrčí třeba jako registr vozidel, času je celkem dost... :-P

7 0
možnosti

Má nějaké podnikání výjimku z evidence?

Ano, má - prodejní automaty, veřejné toalety, prodej v osobních vlacích a na palubě letadel, prodej jízdenek na palubě prostředků hromadné dopravy a poštovní služby. Vypadly i jídelny provozované školami. Evidenci také nemusí dělat obce, kraje, příspěvkové organizace. Vznik dalších výjimek zákon připouští, ale jen pokud by evidování tržeb „znemožnilo nebo zásadně ztížilo plynulý a hospodárný výkon činnosti“. Vyhláškou o tom rozhodne vláda.

Jóó takhle, Obce, kraje, pošty. To mi někdo řekněte jak to ztíží práci na obci prosím. V čem se liší pošta od jiných obchodů, poskytovatelů služeb? Proč výjimky? Menší firma má mít náklady na EET, které pro ni budou citelné, ale dráhy, které rozdávají na prémiích miliony, si přizpůsobit techniku nemusí? Toť celá jeho politika, co nejvíce zatížit malé a střední podniky, umetat cestu těm velkým, které to mají mnohem jednodušší.

12 0
možnosti
AP

.....no pošta je pro mne překvapení..........opět....

0 0
možnosti
FM

Zatím se nikde Blbiš nezmiňuje, kolik ta sranda vůbec bude stát. Počínaje přenosem dat, servery a jejich správa+údržba, kolik stovek nových úředníků bude potřeba a jejich platy. Dále jsem nikde nezaregistroval garanci stability přenosů a zda to vůbec nějaká síť unese. Ve finále se zjistí, že náklady na provoz budou o100% vyšší než očekávaný příjem.

Jo a nejlepší hláška zastánců tohoto paskvilu, nejčastěji důchodci a zaměstnanci, že konečně někdo přistřihne tipec podnikatelům aniž by si uvědomili, že tuhle legraci vlastně zaplatí koncový plátce, čili oni.

11 1
možnosti
VP

No tak výběrko na tu srandu proběhlo (neproběhlo) a částka je celkem jasná.

0 0
možnosti
MM

Pane Andreji, předsedo finančního ministerstva, my tady z rostlinné výroby JZD Prdelákov vám píšem, abychom se vás zastali, protože to co se kolem vás děje v poslední době nesouhlasíme.

Noviny, teda hlavně ty ještě co nejsou vaše, o vás píšou, že jste krad na dotacích. A my vám chcem sdělit, že nám to nevadí. My sme mysleli, že jak už máte nakradýno, tak už nebudete krást potom, co vás zvolíme do tý politiky. My sme vás teda volili proto, že ste krad a ne přesto, že ste krad. Kdyby Klaus omylem čórnul tužku, to by bylo zlý, ale padesát milionů je tak moc, že si nedovedem vůbec přectavit a proto nám to nevadí.

Podle nás to je spravedlivý, že ste ukrad tamty evropský peníze, protože ty nezaplatili do těch fondů chudáci jako sme my, ale Němci co maj drahý mercedesy a Francouzi, co samejma roupama žerou žáby a šneky, místo by si dali dobrý kuře z Vodňan jako my. Takže je to spravedlivý.

Třeba pan Hitler, co vo něm pan prezident říká, že byl gentleman, si taky postavil za státní peníze hnízdo. Orlí hnízdo, takže měl většího ptáka než vy a nikdo si proti tomu tehdá nestěžoval a to byla válka.

My vás podporujeme hlavně proto, že máte dobrou hospodářskou politiku. Je to znát i u nás v drušstvu. Dokud jsme pěstovali pšenici, voves a další podobný zplodiny, tak to byla bída s nouzí. Loni to přeceda všechno předělal na řepku, že prej to Babiš všechno koupí a budeme za vodou. A tak se taky stalo. Zbylo i na velký odměny. Mysleli sme s mámou, že vyrazíme do Chorvacka. Tak sme nakoupili salám od Krahulíka, ugrilovali jsme si vodňanský kuře a zabalili ho do toho anobalu, taky nějaký jogurty od Olmy a tak, ale dojeli sme jen na Dvořiště, protože nám u Fábije odešel motor. Prej ho zalepily nějaký biosračky. Tak sme museli zaplatit opravu a nikam sme nejeli. Máma snědla všechny ty věci, co jsme nakoupili, aby se to nezkazilo a pak dostala žlučníkovej záchvat, takže musela do nemocnice a dávali jí tam ty kapavky. Nemusela platit ten poplatek a to ste taky zařídil vy, takže moc děkujem

50 1
možnosti
  • Nejčtenější

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

13. dubna 2024

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by...

Zlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho

15. dubna 2024

Vysoká cena zlata je pro mnohé jeho majitele jasným signálem, že právě nazrál čas jeho zpeněžení....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kdo je Tomáš Otruba. Klíčový muž v PPF a nový partner Renáty Kellnerové

16. dubna 2024  15:15

Největší česká finanční skupina PPF prochází personální i byznysovou proměnou. Jedním z hlavních...

Za zmizení 12 miliard dolarů trest smrti. Vietnam potrestal historický podvod

12. dubna 2024  17:58

Za největší bankovní podvod ve vietnamské historii padl ten nejpřísnější trest. Rozsudek smrti si u...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Maloobchody na českém venkově ovládnou Maďaři. Kupují další řetězec

17. dubna 2024  14:08

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil maďarské skupině Oriens nákup maloobchodního...

Britské mléčné farmy chrlí hnůj do řek. Ochránci přírody volají po nápravě

19. dubna 2024

Mléčné farmy ve Spojeném království znečišťují životní prostředí a vylévají velké množství...

Česká pošta testuje nové stejnokroje. Dodá je do tří set poboček v Česku

19. dubna 2024  17:11

Zaměstnanci třech stovek z 2 900 poboček České pošty budou mít nové stejnokroje. Testování...

Investoři vyhlížejí půlení bitcoinu. Změnu jeho ceny teď odhadují jen stěží

19. dubna 2024  16:26

Investoři do kryptoměn s napětím očekávají sobotní tzv. půlení bitcoinu, takzvaný halving. Při něm...

To si děláte legraci. Mobilní operátor naúčtoval Američanovi tři miliony

19. dubna 2024  13:20

Nemilého překvapení se po návratu do Spojených států dočkat muž z Floridy, který se loni v létě...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!