UniCredit

UniCredit | foto: Profimedia.cz

Sekretářka kradla v bance ze zaměstnaneckého fondu

  • 43
UniCredit Bank změnila počátkem roku systém čerpání zaměstnaneckých výhod. Šéfy finančního ústavu k tomu donutila dnes již bývalá pracovnice. Nepoctivá sekretářka z karlovarské pobočky na svůj účet postupně převedla z fondu pro zaměstnance téměř 200 tisíc korun.

Fond měli lidé v bance jako přilepšenou na dovolenou, na návštěvu kadeřníka a na další výdaje.

"Na událost jsme přišli vnitřním systémem kontroly. Částku bývalá zaměstnankyně okamžitě uhradila,“ sdělil mluvčí z pražského ústředí UniCredit Bank Tomáš Pavlík.

Sekretářka, která si mezi tím našla práci v karlovarské pobočce Bawag Bank, musela z předchozího pracoviště odejít koncem loňského roku.

"Hlavním opatřením je změna způsobu čerpání zaměstnaneckých výhod, ke které došlo nyní od ledna letošního roku," komentoval zavedenou změnu v UniCredit Bank její mluvčí Tomáš Pavlík. Na všechno se podle něj přišlo vnitřním systémem kontroly.

Byla to groteska, říkají svědci
"Nemám k tomu co říci. Jestli zveřejníte tyto nepravdivé informace, tak to budou řešit právníci a budete mít velké problémy,“ řekla MF DNES propuštěná zaměstnankyně.

Scéna, při které se na její machinace přišlo, připomínala podle svědků grotesku. "Sekretářka se zavřela před svými šéfy na záchodě. Nadřízení ji museli přemlouvat, aby otevřela," řekl bývalý klient banky, který si nepřeje být jmenován. Nechce totiž existenčně ohrozit lidi, od kterých získal informace.

I tak podle něj zabarikádování na toaletě nepomohlo. Nepoctivá sekretářka dostala na hodinu výpověď. Nesměla si už ani sednout ke svému stolu a k počítači.

Podvodnice posílala peníze kamarádce
Podezření v pražské centrále banky vyvolala skutečnost, že z Karlových Varů chodily většinou fiktivní účty za služby v jednom karlovarském kadeřnictví. Konto, na které banka posílala peníze za služby, patřilo sekretářčině kamarádce, která před časem v kadeřnictví pracovala.

"Z tohoto konta si sekretářka přeposílala peníze od banky na svůj účet. Celková škoda byla 180 tisíc korun. Protože částku sekretářka vrátila, banka nemusela volat policisty," řekl bývalý klient Unicredit Bank.

Nejvíce mu vadilo, že žena získala přístup na cizí konto. To smějí jen pracovníci u přepážky a nikoli administrativní pracovníci.

Na nepoctivost zaměstnankyně doplatili někteří kolegové. Jeden z nich žádal o příspěvek na dovolenou pro sebe a dva syny. Dostal jen část peněz s tím, že víc vedení neschválilo.

,