Robert Chvátal, generální ředitel loterijní společnosti Sazka

Robert Chvátal, generální ředitel loterijní společnosti Sazka | foto: Petr Kozlík

Sazka míří do mobilů, operátora spustí do půl roku

  • 8
Tradiční tuzemská loterie Sazka v roce 2014 vstoupí do telekomunikací. Její šéf Robert Chvátal, bývalý ředitel slovenského a rakouského T-Mobilu, očekává, že sázení se bude stále více přesouvat také do mobilů. Virtuálního operátora SazkaMobil spustí v sítí Vodafonu v nejbližších měsících.

"Určitě to bude v první polovině roku 2014," naznačuje načasování Chvátal. Sazka se přitom také ucházela o kmitočty v rámci státem pořádané listopadové aukce. Na základě ní mohl do Česka přijít čtvrtý velký síťový operátor. Avašak nestalo se tak. Účast Sazky byla spíše symbolická, loterijní společnost odešla z klání s prázdnou. Nyní se chce soustředit na spuštění virtuálního operátora, který by měl těžit hlavně z nadstandardních podmínek u Vodafonu. 

Magazín Trendy 2014

Je k dostání u větších prodejců tisku za 89 korun. Objednávat jej můžete za stejnou cenu také prostřednictvím SMS ve tvaru: MFD TRN jmeno prijmeni ulice cislo mesto PSC (příklad Jan Novak Jindriska 11 Praha 110 00) na čísle 90211.

Trendy 2014 jsou také k dispozici v časopisové aplikaci MF DNES pro iPady a iPhony, která je ke stažení v AppStore pod jménem DNES+.

Ukázky z magazínu najdete ZDE.

V magazínu najdete také celý rozhovor s ředitelem Sazky Chvátalem.

"Český mobilní trh potřebuje větší konkurenci. To se týká cenové hladiny, ale i úrovně pokrytí mobilních sítí, které by umožňovaly razantní růst mobilního internetu," říká Chvátal. Právě na datové služby se chce Sazka zaměřit. "Budeme chtít na velkoobchodní bázi nakupovat co největší teritorium pokrytí, co nejnovější generaci technologie – vždyť hraní se bude odehrávat víc a víc na mobilním přístroji," naznačuje hlavní myšlenku Chvátal. Dlouholetý telekomunikační manažer chce totiž spojit svět mobilní komunikace a svět hazardních her a loterií.

Sazka přitom nechce jít cestou paušálních měsíčních plateb, ale nabídne předplacené karty. Chce tím využít zejména svou obří síť sázkových a dobíjecích terminálů. "Ano, vychází to i z toho, jaké máme distribuční zázemí – téměř sedm tisíc prodejních míst. Alespoň v první fázi to budou předplacené služby," dodává Chvátal.  

Virtuální MOBIL.CZ

Dobíjecích terminálů využívá i virtuální operátor mediální skupiny MAFRA MOBIL.CZ. Ten nyní snížil cenu za volání na 2,20 Kč za minutu. Více zde

Po trhu ale kolují i mnohem výbušnější spekulace. Podle některých z nich by skupina KKCG miliardáře Karla Komárka, které Sazka patří, mohla v příštím roce ovládnout celý Vodafone, který je z trojice tuzemských hráčů nejmenší a jeho pozice na trhu v tuto chvíli asi nejobtížnější. Ani jedna ze stran však takové zvěsti komentovat nechce. Také Chvátal se zdráhá takovou možnost blíže komentovat. "To není otázka na mě. Sazka ho určitě kupovat nebude," reaguje s úsměvem šéf Sazky.