Diskuse k článku

Salon vín – jedna z cest, jak prodat kvalitní víno

Sto značek vín si může letos na lahev přidat lesklou etiketku Salon vín 2008. Tento týden skončil osmý ročník jedné z nejprestižnějších vinařských soutěží v Česku, uspělo v ní 42 vinařů. Obstát v této soutěži znamená pro vinařské firmy reklamu a také možnost zvednout cenu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

vinar z jihu moravy

"salon a reklama"

Clovek ktery dava do salonu vino, tak sice ziska nejakou tu reklamu, ale taky bych rekl ze docela i ztrati... protoze vyse zminovane mnozstvi (pokud uspeje) asi 550 lahvi, se zavazuje odprodat vyhradne salonu vin a to za 60% ceny, za kterou normalne prodava. Navic je to reseno komisnim prodejem, takze penize za vami vlozene vino uvidite napr az za rok. Tak kde je potom efekt toho, ze clovek muze zdrazit sva vina, kdyz nemale mnozstvi lahvi proda pouze za 60% ceny...

0/0
20.1.2008 15:26

pablo

Re: "salon a reklama"

No, jak vidíte, pan Michlovský to řeší po svém:) minimálně 550 láhví navíc narychlo "vyrobí":-) a možná daleko víc..

0/0
20.1.2008 17:13

vinar z jihu moravy

Re: Re: "salon a reklama"

Tak hlavne pan Michlovsky, diky jeho dostupnosti k technologiim, jako je reverzi osmoza.. dokaze "dosahnout" opravdu "pozoruhodneho" vysledku.. to vse ale take zalezi na financnich prostredcich, kterymi disponoval, respektive disponuje... ostatne, dneska je vsechno o znamostech a penezich..

0/0
20.1.2008 17:26

Anonym

Re: Re: Re: "salon a reklama"

Michlovský je vinař s ohromnými zkušenostmi a skvělou technologií. To mu umožňuje dělat skvělá vína. A že je i dobrý obchodník? To k věci patří, ne?

0/0
22.1.2008 9:33

Obyvatel

Re: "salon a reklama"

Jestlize nekdo zdrazi vino jen proto, ze vyhralo nejakou cenu, tak od toho je lepsi se drzet dal. Jsou i taci, co to nedelaji.

0/0
20.1.2008 19:03

pablo

Re: Re: "salon a reklama"

tak to zase celkem chápu a nevidím na tom nic špatného...

0/0
20.1.2008 19:47

Dežo Lakatoš

Re: "salon a reklama"

Pán je asi znalec, jak jde vidět. Ale z toho, co jsem si přečetl není pravda vůbec nic, takže znalec v naprosto odlišném oboru. Možná atomový fyzik, ne?

0/0
21.1.2008 8:35

vinar z jihu moravy

Re: Re: "salon a reklama"

Tak čtete špatně milý Dežko, já vycházím z osobní zkušenosti, tak mi nepovídejte, že to co se mi stalo, není pravda. To vy byste si měl ujasnit pojmy a průjmy, je v tom trochu rozdíl.

0/0
21.1.2008 10:31

MOTL

Re: Re: Re: "salon a reklama"

nevím, co se Vám stalo, ale musel to být otřesný zážitek, který na Vás zanechal nesmazatelné stopy. ale rozumím Vaší logice. Vaše víno získalo ocenění Salonu vín. Je to prestižní soutěž a umístěné víno tak dělá reklamu nejen sobě, ale celé firmě. I vinař je obchodník a tak okamžitě zvedne ceny, jenže se zavázal do Salonu dodat za cenu původní, kterou měl před oceněním. A to je ten Vámi zmiňovaný rozdíl a dilema. Kdyby se víno v salonu neumístilo, dál byste jej prodával za původní cenu a brvou byste nehnul, teď Vás sejří, že těch pět set flašek musíte prodat pod cenou, kterou byste si po umístění představoval. Je ale jednoduché řešení, do soutěže se nehlásit. myslím si, že v tom seznamu vín jsem našel spoustu zajímavých tipů a že tam chybí Vaše víno? alespoň prodáváte o 40% levněji. to je zase moje zkušenost.

0/0
22.1.2008 9:25

vinar z jihu moravy

Re: Re: Re: Re: "salon a reklama"

Nene, to není tak, že bych Salonu měl prodat víno za původní cenu, ale jedná se skutečně o 60% PŮVODNÍ ceny. Navíc si ještě musíte zaplatit 2,50Kč za každou nálepku, která značí, že Vaše víno je v Salonu.

0/0
22.1.2008 12:48

jákob

Re: Re: Re: Re: Re: "salon a reklama"

já se Vám fakt divím, že to děláte. jenom trable Vám to přináší. jinak musím říct, že fňukání je snad nejtypičtější vlastnost moravských vinařů. všechno je proti nim. počasí, vláda, oni sami jsou si vlky. s takovou to naše vinařství půjde do kytek.

0/0
22.1.2008 15:57

vinar z jihu moravy

Re: Re: Re: Re: Re: Re: "salon a reklama"

Mně to žádné trable nepřináší.. Já sem se poučil.. Já tady jen říkám jak se věci mají. A nevidím tu jediný náznak fňukání, možná tak u Vás.. Jak vidím, tak Vy tomu vinaření rozumíte perfektně.. Nevím, kde jste přišel na to, že je typické pro moravského vinaře fňukat.. To by mě opravdu zajímalo! Oni to vinaři z Čech vytrhnout, když mají rozlohově cca 4% ze všech vinic v ČR, o podmínkách pro pěstování a kvalitě ani nemluvím. Nebo snad myslíte ve srovnání se zahraničními vinaři?

0/0
22.1.2008 20:46

pravá míra

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "salon a reklama"

Řeč není o vinařích z Čech, o tom nebyl ani náznak. Řeč je o fňukálistech z Moravy. A že fňukači jste je tak jasný, jak je to vaše víno kyselý.Rv A píšu-li kyselý, myslím tím kyselý a nedobrý.

0/0
26.1.2008 8:17

vinar z jihu moravy

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "salon a reklama"

Vy neumíte ani mluvit česky, natož aby jste byl schopen hodnotit vína. Nemluvě o vínech, které ani neznáte, pane "odborníku" ;-D :-©Rv

0/0
29.1.2008 23:47

filc

Michlovsky

Tento pan dela jednoznacne moje nejoblibenejsi vina u nas. Takove kousky jako Savingon 99 nebo ted jsem mel ryzlinka rocnik 2002 polosuche. Proste vitecne vina. Jeste jsem se nesetkal s tim, ze by v lahvi bylo neco jineho, jak tvrdi pablo nebo michal a to uz od neho beru vina pres deset let.

0/0
19.1.2008 15:17

kipin

Re: Michlovsky

bohuzel je to u nej běžná praxe - ochutnáte víno na nějaké výstavě nebo v Rakvicích a pak ve vinotéce je úplně něco jiného...

0/0
19.1.2008 15:34

pablo

Re: Re: Michlovsky

no právě. jako člověk s kořeny ve velkopavlovické vinařské oblasti si vážím poctivých vinařů. a tím michlovský není.

0/0
19.1.2008 18:47

Obyvatel

Re: Re: Michlovsky

A je to take stejne vino ? :-)

0/0
20.1.2008 19:00

pablo

Re: Michlovsky

no, zeptejte se v širokém okolí. ví to o něm fakt strašně moc lidí....

0/0
19.1.2008 18:48

skvirel

Michlovsky a spol.

Salon vín je soutěž, která  nahrává pár větším firmám a malý a střední zas ostrouhají. Navíc znám pár lidí ze zákulisí  není to tam

úplně čisté... je moc veliká náhoda že každy rok uspějí ty stejné firmy ... no v tommto státě je to normální

0/0
19.1.2008 14:54

pablo

Michlovský?

Ano, tentopánjeskvělý vinař, umí udělat vína co mají svou kvalitu.Ale jako obchodník je to pěknej haj.zl,protože velmi často u něj ochutnáte víno, které je dobré ale když si doma otevřete lahvinku v které očekáváte to samé, nestačíte se divit. Nevím, pro mě jsou takoví lidi pod úroveň... 

0/0
19.1.2008 10:04

Hekynen

Re: Michlovský?

Je to přesně, jak říkáte. Michlovského jsme párkrát zkusili a pokaždé to byl nepitný patok.

0/0
19.1.2008 11:49

michal II

Re: Michlovský?

Naprosty souhlas, proto ho uz nepiju. Maximalne ochutnam v salonu. Dalsi problem jeho kvalitnich vin je, ze jsou predrazena. Radeji volim Budina, Plesingra, Pazderku nebo Mikros.

0/0
19.1.2008 14:46

pablo

Re: Re: Michlovský?

No, Mikros mám velmi velmi rád, ale oni jsou si čím dál víc vědomí, že mají kvalitu. zdražují, a za pár let už je kupovat nebudu ani ze zvědavosti...

0/0
19.1.2008 18:50

Obyvatel

Re: Re: Re: Michlovský?

Mikros je ted uz neco uplne jineho nez byval pred lety. Bohuzel nekteri neznaji miru (ted nemyslim alkoholu, ale cen).

0/0
20.1.2008 19:00

pablo

Re: Re: Re: Re: Michlovský?

To je ale přece trh, to se nedá nic dělat. o to víc vyniknou malí vinaři, kteří dělají poctivý kvalitní vína, a VH u nich koupíte za padesát korun litr z bečky... Myslím si, že to je vlastně dobře...

0/0
20.1.2008 20:07

Hondzik

hlavne se tim lidi neridte

Je to uplny nesmysl. Salon vin muze byt orientace pro nakupujici v supermarketech nebo v restauracich nizsi urovne.

0/0
19.1.2008 10:03

pablo

Re: hlavne se tim lidi neridte

notak to je ale taky blbost co píšeš, ne?

0/0
19.1.2008 10:05

Jurajda

Re: hlavne se tim lidi neridte

na me maji obvykle moc (cukernatych) privlastku, ale vina jsou to krasna! :-P

0/0
19.1.2008 10:44

Lajtnant

Re: Re: hlavne se tim lidi neridte

Přívlastky (kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů, výběr z bobulí) se udělují podle cukernatosti (= kvality) moštu po sklizni, se sladkostí konečného produktu to nesouvisí, ta je určena zařazením "suché-polosuché-polosladké-sladké".

0/0
19.1.2008 11:05

pablo

Re: Re: Re: hlavne se tim lidi neridte

no to je sice pravda, ale pravděpodobnost že bobulový výběr budedo 4grcukru...tj suché zas tak velká není,ne? Páč potom ty obsahy alkoholu přes čtrnáct...to taky není to pravý ořechový. I když..Mikrosuto třeba vyvážit uměj:)

0/0
19.1.2008 11:08

Premium

Test kebabů: Hovězí maso, které nedávno ještě kdákalo, i nadměrné množství soli

Orientální kebab by mohl být zdravější alternativou smažených hamburgerů a hranolků. Jenže to by musel být připravován...

Premium

Tajemství zdraví je ukryto v mezilidských vztazích, tvrdí psycholog Ptáček

Jakým způsobem žijeme a přistupujeme ke svému okolí, máme vlastně z velké části předurčené. Ovlivnit nás může nejen...

Premium

Nikdo dodnes neví, kolik těch holek zůstalo zakopaných. Starosta Dubí vzpomíná

„Devadesátky“ a přelom tisíciletí byly v Dubí na Teplicku divoká léta. Řádili tu pasáci prostitutek a mafiáni. Město se...

Najdete na iDNES.cz