Karla Stephensová - žena, která vychovala Oskara

Karla Stephensová - žena, která vychovala Oskara | foto: David Port, MF DNES

S Oskarem končí i žena, která mu pomohla nahoru

  • 17
Po necelých šesti letech opouští českou mobilní scénu značka Oskar. O pouhé dva týdny ho "přežije" žena, která ho přivedla k rozmachu a k prodeji mezinárodnímu kolosu Vodafone. Šéfka Oskara Karla Stephensová v polovině února ve funkci končí a vrací se do rodné Kanady.

Do Česka ji před šesti lety přivedlo její životní krédo „Nebát se“. Po kariéře v Číně a Rumunsku přijala nabídku Oskara, kde v roce 2002 postoupila až do čela firmy.

ČTĚTE TAKÉ: Vodafone střídá Oskara, láká na volání zdarma

A tady se jí dařilo. Například za rok 2005 byl Oskar nejrychleji rostoucím českým mobilním operátorem. Během loňska zaznamenal Oskar čistý nárůst počtu zákazníků o 310 597 na výsledných 2,14 milionů klientů.

O Oskarovi se Karle Stephensové i zdálo. A jejímu nasazení odpovídala i odměna. Například v roce 2004 si vydělala téměř třiatřicet milionů korun. To z ní učinilo suverénně nejlépe placenou manažerku v Česku.

Vysoké manažerské nasazení se musela naučit spojit i s rodinou. Na mateřské byla jen šest týdnů, pak už si svého syna Zacha nosila do práce. Kancelář na pražské Vinici byla pro syna Karly Stephensové druhým domovem.

Sympatická Kanaďanka zavedla v Oskarovi usměvavou kulturu, kde trička bývala firemním oděvem a kravaty naopak tabu. Třináct set zaměstnanců teď čeká, jaký styl přinese do českého Vodafonu její nástupce Grahame Maher.

,