Síť kaváren Starbucks se rozšířila. Novou pobočku otevřela v Rusku.

Síť kaváren Starbucks se rozšířila. Novou pobočku otevřela v Rusku. | foto: Profimedia.cz

Rusové mají svou první kavárnu Starbucks

  • 2
Americký řetězec kaváren Starbucks otevřel první pobočku v Rusku. Stalo se tak dva roky poté, co vyhrál soudní bitvu o právo užívat svou značku na rychle se rozvíjejícím ruském trhu. Název si totiž zaregistrovala jedna místní firma, která za jeho uvolnění požadovala 600 tisíc dolarů.

"Je to důležitý krok pro firmu. Těšíme se, že se staneme součástí každodenního života Rusů," prohlásil při otevření ruské kavárny prezident divize firmy Starbucks pro Evropu, Blízký východ a Afriku Cliff Burrows.

"Ve všech zemích, které jsem navštívila, jsem vždy rozhodně šla do Starbucks. Takže jsem na toto otevření opravdu čekala," řekla první zákaznice ruské kavárny Aljona Michaljovová.

Společnost Starbucks provozuje po celém světě zhruba deset tisíc kaváren.

Nová kavárna nabízí lidem své nápoje ve velkém obchodním centru ve městě Khimki, severně od Moskvy.

Obrázek

Burrows už dříve řekl, že firma hodlá do konce roku otevřít v metropoli druhou ruskou kavárnu, a to v ulici Starý Arbat. Dnes však na otázku ohledně plánů společnosti na další expanzi v Rusku neodpověděl.

Polská pobočka provozovatele restaurací AmRest letos podepsala s firmou Starbucks předběžnou dohodu, která jí umožní otevřít pobočky tohoto řetězce v České republice, Polsku a Maďarsku. - více zde

,