ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Nepříjemné změny u Revolutu. Převod peněz na účet se může prodražit

  • 85
Uživatelům aplikace Revolut končí posledním lednovým dnem roku 2022 jedna z možností, jak poslat nebo vložit peníze na účet u této společnosti. Na konci měsíce firma ruší svůj místní účet v korunách u Raiffeisenbank, což může zkomplikovat situaci těm, kteří si na něj nechávali posílat mzdu přímo od zaměstnavatele.

Společnost Revolut používala svůj speciální účet u Raiffeisenbank od poloviny června roku 2020. Na něj bylo možné posílat peníze s vyplněným příjemcem v poznámkách u konkrétní platby. 

Tato platební možnost ale posledním lednovým dnem skončí a od února uživatelé budou mít možnost posílat peníze třeba prostřednictvím často nevýhodných mezinárodních SEPA plateb.

Ačkoliv prostředím SEPA plateb je možné posílat i české koruny, pojí se tato platební možnost často s vysokými poplatky nebo nevýhodným kurzem. To tak do velké míry může eliminovat důvody, kvůli kterým lidé začali Revolut ve velkém používat. 

Za jednu platbu v české měně se mohou poplatky pro odesílatele vyšplhat až k hranici 300 korun. Platby v eurech jsou povětšinou bez poplatku.

Revolut spouští v Česku banku. Firma začne klientům nabízet úvěry

Klienti Revolutu, kterých je v České republice více než 300 tisíc, budou mít od konce ledna letošního roku k ještě dvě další možnosti, jak peníze na účet dostat. 

První alternativou je bezpoplatkový převod peněz od jiného uživatele a tou další je dobití platební kartou společností Visa či Mastercard.

Změna u Revolutu může způsobit nemalé problémy těm, kteří si touto cestou nechávají zasílat svou mzdu. Někteří zaměstnavatelé totiž nemusí umožňovat její vyplacení na účet prostřednictvím kódu IBAN LT, který se používá právě pro SEPA platby.

Klienti společnosti Revolut byli o této změně informování prostřednictvím e-mailu. Zástupci firmy zatím nevysvětlili důvody, které ke změně podmínek vedly. Neoficiální informace naznačují, že příčinou může být chystaná změna aplikace a nekompatibilita stávajícího technického řešení sběrných účtů.