Diskuze

Na nový byt by Pražan vydělával 14 let, déle než v Berlíně, Vídni i Varšavě

Obyvatel Prahy by na průměrný nový byt o rozloze 70 metrů čtverečních vydělával 14,1 roku, pokud by neměl žádné jiné výdaje. Vyplývá to ze studie developerské společnost Central Group. V porovnání s ostatními metropolemi v regionu jsme na tom výrazně nejhůře. Slováci by si na byt v Bratislavě šetřili o tři roky kratší dobu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J82a16n 73K76o55l92a15r

4. 12. 2019 12:07

No a v Zürichu nebe Zeneve klidne i 20+ let. A to tam v te statistice neni Pariz nebo Londyn; nemluve o Manhattan, Hong-Kong a podobne lahudky.

0 0
možnosti

opravdu chcete srovnávat zapadlou Prahu s městy jako Londýn nebo New York?

0 0
možnosti

V Praze 14 let a mimo Prahu 30 let.

Proč se statistika týká jen malého regionu s největšími platy?

0 0
možnosti

Mimo prahu 30 let? To asi ne ze, v Praze jsou sice nejvyssi mzdy, ale cena bytu je tak obrovska, ze to v pomeru ke mzde vyjde v Praze s prehledem nejdraz... (coz se ale porad muze vyplatit).

0 0
možnosti

Vaše výpočty jsou divné. Pokud vezmu , že byt v Praze je tak za 8 mio, tak 14 let splácení znamená 8 mio/14x12 = 47619 čistého měsíčně, bez jídla , vody, elektřiny, vytápění,dopravy.......po dobu splácení.

0 0
možnosti

Prumerna cena bytu v praze je nejakych 112 000 za metr ctverecni? 70 metrove byty v praze koukam na inzeraty jsou bezne od 4 milionu, tak ze by prumer by 8 milionu mi neprijde uplne pravdepodobne....

0 0
možnosti

Řešeni je jednoduché, ale nikdo se k tomu neodhodlá. Vrátit se zase zpátky k nájemným státním, komunálním a družstevním bytům. A namísto nové vládní čtvrti postavit startovací státní byty, tak jako byla dříve Invalidovna.

0 0
možnosti

a neslo by to treba tak, ze by se o svoje bydleni postaral kazdy sam, a kazdy bydlel na takove urovni, jaka odpovida cene dotycneho na trhu prace ? nekdo na zamku se sluzebnictvem, nekdo v trikaka nekde na jizaku, nekdo holt v garsonce v cerne jame v posumavi ...

2 0
možnosti

trh se tomu tusim rika ... pokud je neceho malo a zaroven to chce mit hodne lidi, a je vcelku jedno, jestli jsou to byty v sirsim centru prahy, ojetiny po nemeckych duchodcich, nebo treba kozate blondyny, bude cena takove komodity rust vzhuru, a to az do doby, nez se nabidka srovna s poptavkou.

developer nebo majitel nemovitosti nema ani ten nejmensi duvod prodavat byt za milion, kdyz bez problemu sezene zajemce, ochotneho zaplatit tech milionu deset ... stejne, jako by nikdo ze zde pritomnych nesel pracovat za minimalni mzdu, kdyz muze tu samou praci delat ve vedlejsi firme za ranec penez. money talks ...

1 0
možnosti

Ještě by bylo dobré v rámci objektivity uvést, kolik současných bytů je prázdných. To je k tomu argumentu ohledně nedostupnosti, protože se nesmí zastavět kde co.

1 0
možnosti

Bez výdajů z průměrným platem, který 80% lidí nemá tj. nemožnost si vydělat na byt v Praze. Nejsem žádnej komouš, ale pro toto lidi ve 89 cinkali klíči??? ;-€;-€;-€

0 3
možnosti

No a co aspoň jsme bohatí R^

0 0
možnosti
Foto

Co je to za blbosti? Mám dům 20 minut od Černého mostu. Plocha 660m2 a stál 10 milionů.

2 1
možnosti

Clanek pojednava o bytech v Praze,ne o domech nekde v Prcicich.

0 0
možnosti

jasný důkaz o tom, že i na západě je bydlení několikrát lépe dostupnější

3 0
možnosti