Pivovar Velké Popovice předal hasičům soudek oslavující miliontý hektolitr letos uvařeného Kozla. | foto: Plzeňský Prazdroj

Popovice slaví, miliontý hektolitr kozla vypijí hasiči

  • 6
Pivovar ve Velkých Popovicích slaví. Raduje se z toho, že čeští pivaři letos vypili miliontý hektolitr Velkopopovického Kozla. Tato značka si v česku získává stále více příznivců. Jubilejním soudkem spláchnou žízeň místní dobrovolní hasiči.

"Obliba kozla neustále roste, což mimo jiné dokazuje i její letošní rekordní prodej. Meziročně jeho prodej stoupl o více než patnáct procent," řekl manažer značky Pavel Kmínek.

Za rok 2007 vzrostl prodej čepovaného kozla o více než pětinu. "Velkopopovický Kozel patří mezi značkami Plzeňského Prazdroje k těm, které rostou nejdynamičtěji jak na českém, tak i na zahraničních trzích," prohlásila společnost.

Z jubilejního soudku se napijí dobrovolní hasiči z Velkých Popovic. Místní pivovar tak oceňuje jejich pomoc druhým.

Prazdroj

• Plzeňský Prazdroj loni prodal celkem 10,7 milionu hektolitrů piva, které vyvezl do více než padesáti zemí světa. • Firma je členem globální skupiny SABMiller plc, druhého největšího výrobce piva na světě, s pivovarnickými aktivitami či distribucí ve více než 60 zemích světa napříč 5 kontinenty.
• Pivovar Velké Popovice je součástí Prazdroje a letos oslavil 133 let od svého založení v roce 1874. Velkopopovický Kozel patří ke značkám s nejdynamičtějším růstem. Velkopopovický Kozel Černý je zároveň lídrem trhu s tmavými pivy v České republice.

Zdroj: Plzeňský Prazdroj