Uzavírka přihlášek se blíží, nominujte na Podnikatele roku

  • 38
Nominační fáze devatenáctého ročníku soutěže EY Podnikatel roku vrcholí. Podávat přihlášky nebo zasílat nominace lze už jen do neděle 21. října.

„Za devatenáct let konání soutěže jsem se přesvědčila, že slušných podnikatelů, za jejichž úspěchem stojí poctivá práce, je v naší zemi mnoho. Často o nich ovšem nevíme. Chtěla bych proto vyzvat veřejnost, aby nám pomohla tyto podnikatelské osobnosti objevit,“ vyzývá k nominacím Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropa.

Pošlete svůj tip

Pro přihlášení do soutěže i nominaci slouží formuláře na oficiálních stránkách podnikatelroku.cz.

Soutěže se mohou zúčastnit jak podnikající fyzické osoby, tak (spolu)vlastníci obchodní společnosti s rozhodujícím vlivem na její řízení. Firma však musí mít alespoň osm zaměstnanců a existovat nejméně dva roky.

Vítěz, který bude znám v březnu příštího roku, bude následně Česko reprezentovat na světovém finále v Monte Carlu.

Vítězem posledního ročníku se stal majitel společnosti Agrostroj Pelhřimov Lubomír Stoklásek. Ten také zasedne v čele poroty, která z okruhu přihlášených podnikatelů vybere nového českého šampiona. Vedle ekonomických kritérií posuzují porotci i osobnost soutěžícího, jeho čestnost a poctivost, strategickou orientaci či inovace.

Kromě hlavní kategorie se budou na slavnostním večeru 5. března udělovat i další ceny pro technologického, začínajícího a společensky prospěšného podnikatele.

Čtenáři iDNES.cz pak v lednu rozhodnou v anketě o ceně pro nejlepší podnikatelský příběh. Udělovat se bude už podeváté, naposledy ji získala Petra Plemlová z firmy Unuodesign.

EY Podnikatel roku

  • Pravidelně se vyhlašuje v téměř šedesáti zemích na šesti kontinentech
  • V Česku se vyhlašuje už podevatenácté
  • Loni do soutěže v ČR dorazilo přes 430 nominací
  • V loňském ročníku se přihlásilo 70 podnikatelů z 58 firem
  • Spoluorganizátorem soutěže jsou MF DNES a iDNES.cz., tradičně vyhlašují čtenářskou anketu o nejlepší podnikatelský příběh
  • Titul EY Světový podnikatel roku získal v červnu brazilský developer Rubens Menin
  • Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2018 České republiky bude spolu s vítězi v dalších kategoriích vyhlášeno 5. března 2019. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále, které se uskuteční 5. až 9. června 2019 v Monte Carlu.