BB Centrum.

BB Centrum. | foto: Passerinvest Group.

Podnikatel Radim Passer postaví v Praze 140 luxusních bytů

  • 9
Developerská společnost Passerinvest, kterou vlastní jeden z nejbohatších Čechů Radim Passer, postaví v pražské Michli 139 luxusních bytů v hodnotě 830 milionů korun. Jeden byt vyjde průměrně na šest milionů korun.

Passerinvest Group je na českém stavebním trhu dobře známa díky výstavbě BB centra. V rozsáhlém komplexu kancelářských budov o rozloze 300 tisíc metrů čtverečních sídlí například ČEZ , Microsoft a další velké firmy.

Nový michelský projekt vyroste nedaleko tohoto komplexu. Má se začít stavět letos v létě, výstavba potrvá rok a půl.

"Financování máme zajištěno od UniCredit Bank, což je banka, se kterou dlouhodobě spolupracujeme," řekl Passer o stavbě luxusních bytů agentuře ČTK. Z vlastních zdrojů bude developer investovat přibližně 20 až 30 procent všech nákladů.

V projektu vzniknou byty se dvěma až šesti pokoji, plocha bytů bude od 50 do 170 metrů čtverečních. Průměrná cena bytu bude bez daně z přidané hodnoty 69 000 korun za metr čtvereční. Dodavatelem stavebních prací bude jihlavská společnost PSJ.

BB centrum začalo vznikat už v roce 1992, stavba celého komplexu ale stále pokračuje. V současnosti má firma rozestavěnu jen sedmnáctipatrovou budovu Filadelfie, která patří do tohoto komplexu.

Do roku 2009 developer do administrativního areálu investoval 8,5 miliardy korun. Celková investice má překročit 17 miliard korun.