Trolejbus českobudějovického dopravního podniku.

Trolejbus českobudějovického dopravního podniku. | foto: Škoda Holding, iDNES.cz

Plzeňská Škoda dodá osm trolejbusů do Budějovic

  • 5
Plzeňský výrobce trolejbusů Škoda Electric zvítězil v tendru na dodávku až osmi kloubových trolejbusů pro Dopravní podnik Českých Budějovic. První dva trolejbusy z nového kontraktu, který dosahuje téměř 105 milionů korun, firma dodá na jih Čech ještě letos.

Škoda Electric touto zakázkou navázala na dodávky z let 2005-2007, kdy pro jihočeskou metropoli dodala třináct kloubových trolejbusů.

"Nový kontrakt je logickým pokračováním dlouhodobé spolupráce," uvedl ředitel divize Pohony a trolejbusy Škoda Electric Karel Majer.

Dopravní podnik města České Budějovice provozuje padesát kloubových a tři sólo trolejbusy, všechny se značkou Škoda.

V loňském roce Škoda Electric dodala českým a slovenským městům celkem osmdesát trolejbusů, například do Plzně, Brna, Zlína a Prešova.

Loni v říjnu začala rovněž expedice trolejbusů do hlavního města Lotyšska Rigy, kam firma dodá do roku 2011 sto padesát nízkopodlažních trolejbusů.

Škoda Electric je dceřinou firmou společnosti Škoda Holding. Skupina se orientuje na dva hlavní obory - klasickou energetiku a dopravní strojírenství, soustředěné ve skupině Power a Transportation.

Firma zaměstnává téměř čtyři tisíce lidí, z toho čtvrtinu v Indii, Maďarsku a Rusku.