Pivo

Pivo | foto: Profimedia.cz

Pivaři za teplé pivo potrestají šenkýřku

  • 1
Pivaři a recesisti si dají v sobotu dostaveníčko v Sobotíně na Šumpersku, kde se na tamním fotbalovém hřišti uskuteční osmý ročník Sobotínského pivního festivalu. Ctitelé pěnivého moku se již tradičně neobejdou bez netradičních soutěží.

V programu proto nebude chybět rajčatová bitva v blátě, sněhový trojboj či zápasy dívek v pivu, nahoře bez.

"Lidé budou moci ochutnat pětatřicet druhů piva. Obec se během této akce rozroste několikanásobně. Pokud je příznivé počasí, přijíždí obvykle na šest tisíc pivařů, recesistů a zájemců o originální zábavu z celé republiky i zahraničí," prozradil pořadatel akce Petr Hradil.

Návštěvníci se i letos mohou těšit na "vyhlášené" akce, jako je rajčatová bitva, soutěže pivní pupek či pivní tuplák i pivařský ohňostroj.

"Letos ale program osvěží například dívčí zápasy v pivu nahoře bez, letní olympiáda v pivní koulovačce nebo líbání za prachy. Potrestáme i mučením a pálením šenkýřku za to, že čepovala teplé pivo. Ostatně žijeme v kraji, kde se pálily čarodějnice," vysvětlil Hradil. Program vypukne v sobotu v pravé poledne a lidé se mohou na sobotínském fotbalovém hřišti bavit až do večerního velkého pivařského ohňostroje.

,