Martin Pecina

Martin Pecina - Martin Peina byl hostem iDNES (30. srpna 2005) | foto: David Votruba, iDNES.cz

Pecina: Na Ropáka roku jsem právem hrdý

  • 5
Antimonopolní úřad má po šesti letech nového šéfa. Dosavadního ředitele Josefa Bednáře vystřídá náměstek ministra průmyslu a obchodu Martin Pecina. O tom, co chystá i o svých minulých úspěších, diskutoval se čtenáři iDNES on-line.

Martin Pecina se nové funkce ujme v pátek, kdy Bednářovi končí funkční období. (více zde)

"Za největší úspěch považuji schválení energetické koncepce. Myslím, že je první, která se blíží reálnému pohledu na svět. Také jsem si za ni vysloužil titul Ropáka roku 2004, na což jsem právem hrdý. To, že mě nepřátelé tohoto státu považují za nejhoršího protivníka, mne velmi potěšilo," řekl v on-line rozhovoru.

Za svůj hlavní úkol v nové funkci považuje otevření úřadu všem, kteří potřebují informace, jak se v českém soutěžním právu pohybovat. "Povědomí o této problematice je v české společnosti nízké," dodal.

Pecina dosud působí jako náměstek ministra průmyslu a obchodu. Na starosti měl především energetiku. Šéfoval privatizační komisi, která rozhodovala o prodeji vítkovických hutí. Právě za svůj přístup k těžbě uhlí v severních Čechách si od ekologů vysloužil titul Ropák roku. - více zde

,