Obchodní centrum Letňany v srpnu 2018 otevřelo nově zrekonstruovadný food court.

Obchodní centrum Letňany v srpnu 2018 otevřelo nově zrekonstruovadný food court. | foto: OC Letňany

Obchodní centrum Letňany otevírá v novém. Přestavba stála půl miliardy

  • 27
Rekonstrukce pražského Obchodního centra Letňany je po necelých dvou letech konečně u konce. Přestavba, která přišla téměř na půl miliardy korun, zahrnuje zrekonstruované jídelní prostory, nové obchody a relaxační místa.

Rekonstrukce OC Letňany byla zaměřena na prodejní plochy i společné prostory a probíhala za plného provozu obchodního centra. Zásadní změnou je centrální prostor s restauracemi, který byl dokončen již v srpnu. 

Došlo i ke kompletní přestavbě plochy u vchodu z Tupolevovy ulice, kde vznikl nový vstup a rozšířila se nabídka módních butiků. Z celkové plochy 110 tisíc metrů čtverečních bylo zrekonstruováno bezmála dvacet tisíc metrů čtverečních. 

„O přeměně OC Letňany jsme od počátku uvažovali v komplexním pohledu. Realizace a nastavení nové strategie, která kromě rekonstrukce výrazné části Letňan zahrnovala i rebranding, proměnu samotných obchodů a zařazení nových značek a služeb, trvala téměř dva roky,“ uvedl ředitel obchodního centra Pavel Klimeš.

Německý vlastník

Právě před dvěma lety prodal obchodní řetězec Tesco centrum Letňany německé společnosti Union Institutional Investment GmbH. Hypermarket Tesco zůstává na místě stále v provozu na základě dlouhodobého pronájmu (psali jsme zde).

Stávající obchody v následujících měsících rozšíří čtyřicet nových míst, jiné obchody prošly redesignem. Jde například o prodejnu Datart, která má v Letňanech nejmodernější obchodní jednotku v České republice. Mezi další stálice v novém designu patří i kavárenský řetězec Costa Coffee, pekařství Paul Bakery, parfumerie Douglas, DM drogerie, Knihy Dobrovský, oděvní značka Bushman či BENU lékárna.  Celkově má centrum dvě stě prodejních jednotek.

Slavnostní otevření OC Letňany proběhne ve čtvrtek 18. října.