Diskuze

Obce si polepší. Z daní získají příští rok navíc sto milionů korun

Příjmy obcí se v příštím roce poprvé od roku 2008 budou valorizovat, a to o jedno procento. Obce si rozdělí sto milionů korun. Ministr financí Andrej Babiš z hnutí ANO se na tom dohodl s předsedou Svazu měst a obcí ČR Františkem Luklem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Je to nějak podivné . Já jsem myslel , že obce dostávají určité procento z výběru daní . A ono je to jinak . Jak se rozmyslí vrchnost tak jim dají peníze. Kdo bude větší škrabka , tomu dají dotaci ;-D

Nejspravedlivější by bylo , kdyby  obce měli samostatný výběr daní . Ale to by tady asi lidi nerozdejchali , aby obce si určovala sama vyšku daně (když vyberete málo , nebudete mít služby , když dáte vysokou sazbu , tak lidem se to nebude líbit)

0 0
možnosti

no to je zajímavá myšlenka.

Ale kdyby obce vybíraly daně, tak by buď moc nevybraly (dost firem je účelově sídlících v Praze), nebo by naopak vybraly dost, ale Praha by přišla na buben (pokud by se daně platily dle místa podnikání, ne dle papírového sídla)

0 0
možnosti
JH

J76a81n 18H37o37z43á66k

2. 7. 2015 12:03

Citace: "Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se nedohodl s Asociací krajů ČR na navýšení rozpočtu pro kraje o 3,5 miliardy z příjmů z DPH. Babiš krajům navrhl odklad zvýšení částky na rok 2017."  Takže místo toho dostanou 100 milionů. To si tedy opravdu polepší !

0 0
možnosti
VP

Těch 100 mega není "místo toho". Jsou to jiné peníze na jiné věci.

0 0
možnosti