Richard Hindls

Richard Hindls | foto: VŠE

Nový rektor VŠE: Ve výzkumu bychom měli přidat

  • 9
Počátkem března se oficiálně ujal funkce nový rektor Vysoké školy ekonomické Richard Hindls. Se školou má velké plány: chce ji zbavit anonymity, do výuky chce zavést více praxe. "Nejsme špatní," řekl v on-line rozhovoru se čtenáři. Ve vědě a výzkumu bychom ale měli přidat, dodal.

ODPOVĚDI NAJDETE ZDE

"Snad se podaří nalézt cestu k vytváření kvalitních výzkumných týmů s výrazným zapojením mladých studentů a asistentů," uvedl v on-line rozhovoru.

Na druhou stranu by nový rektor chtěl docílit toho, aby VŠE nebyla jen místem biflování a studia.

"Chci vytvořit příjemné prostředí, kam se nebude chodit jen do školy, kde studenti stráví hodně času a aspoň neučební prostory by měly mít více společenský charakter," řekl Hindls, jehož jedním z plánů je například i vytvoření studentské banky přímo na škole.

"Tak daleko, abychom vypsali konkrétní výběrové řízení, ta myšlenka ještě není. Ale určitá banka později samozřejmě vybrána bude," odpověděl jednomu ze čtenářů.

Specializací Richarda Hindlse je statistika, od roku 1992 je na VŠE také vedoucím katedry statistiky a pravděpodobnosti. V letech 2001 až 2006 byl rovněž děkanem fakulty informatiky a statistiky.