Nemoc šílených hlav

Ať se nám to líbí nebo ne, mobilní telefon už pár let patří k Vánocům jako vanilkový rohlíček. Pro mnohé je to hodnotný a praktický dárek, a tak letošní svátky zase přispějí k všeobecné mobilizaci notnou měrou. On takový mobil je vážně praktická a důležitá věc. A může přinést či ušetřit peníze. Člověk s mobilem, tedy tím slušně vybaveným, nemusí chodit do banky a ztrácet čas. Vše vyřídí telefonem.

I pro práci je to báječná pomůcka. Jeden je stále v dosahu, neuteče mu žádná zakázka. S hodně dobrým telefonem se dají vyřídit e-maily, může nahradit diář a posloužit místo zápisníku. Přijde skvělý nápad a chytrý telefon ho hned zaznamená.

 Jakákoliv informace je hned na dosah ruky. S mobilem na internet? Jak snadné! Kursy akcií, odlet letadel, jízdní řád. To všechno po stisknutí několika knoflíků a přímo ve vlastní kapse. To je recept, jak neztrácet čas.

On ten mobil samozřejmě taky něco stojí. Při nákupu to bude chtít kalkulačku. A počítat: kolik stojí přístroj? Kolik zaplatím za minutu hovoru? Jak je drahé zavolat manželovi či dceři, které zmobilizovala konkurenční síť? A je dražší mobil v batohu, nebo s plyšovým tučňákem?

P. S. Vůbec nejdůležitější je z mobilu nezhloupnout. To zvonění o Vánocích, to není mobil. To je Ježíšek.