Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Naslouchátka za všechny peníze. Senioři čelí dalšímu útoku „šmejdů“

„Šmejdi“ dál zneužívají důvěry českých seniorů. Ti nově podléhají klamavým inzerátům na zlepšení sluchu. Po počátečním nadšení dotyčného ale přichází velmi rychlé vystřízlivění a litování vyhozených tisícovek za bezcenný produkt. Několik podnětů řeší také Česká obchodní inspekce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J40a60n 66M59o15r64a77v31a

26. 8. 2018 18:36

Seniorská hloupost je naprosto nekonečná. Vyhazuji peníze za naprosté pitomosti a na druhé straně při každé příležitosti pláčou jak mají malé důchody a natahují ruce po přidání.

Vím to velice dobře, protože jsem taky senior. Jenomže nemám v hlavě vymaštěno - a to je celý zázrak!

0 0
možnosti
Foto

Bohužel opravdu cílí na lehce zmanipulovatelné lidi. Známá si ten jejich šmejd koupila a nesedělo jí to v uchu. Doporučil jsem ji, aby to rychle vrátila, ať stihne zákonnou 14-ti denní lhůtu. Strašně se bránila tím, že nejde o žádné šmejdy, ale o poctivou nabídku a že s nima komunikovala. Podle mailové komunikace po ní chtěli, aby všechno zabalila i do původních folií a i s kompletní mailovou komunikací (která obsahovala asi 15 mailů ze 4 různých adres) všechno poslala na vlastní náklady do Polska, aby mohli provést výměnu za jiný výrobek ve vyšší ceně.

Po tom, co jsem naléhal, že se jedná o šmejdy mi ukázala jakýsi výstřižek z novin se slovy: "Tenhle pan doktor se za naslouchátka zaručuje!". Na obrázku byl vyfocený jakýsi muž středního věku v obleku a pod fotkou bylo uvedeno, že je doktor - pochybuji, že ten (jistě anonymní) člověk vůbec věděl, na co jeho fotka bude použita.

Výsledek?

Se známou jsme se kvůli tomu rozhádali a ona utratila 2 000 Kč za "naslouchátko" a 1 800 Kč za jakési příslušenství.Pochybuji, že někdy v dohledné době spolkne svou hrdost a domůže se zpátky peněz.

0 0
možnosti
Foto

8-o asi jako sousedka si koupila létající gobelín a ono nic tak jí nabídli létající koberec za dvojnasobnou cenu, tak ho vzala, ale stejne zustala u koštěte a ty předložky má teď před domem, výborné rohožky;-(

0 0
možnosti

F60i38l36i46p 32T70ř84e64b20a

14. 8. 2018 10:13

V žádném případě se těchto podnikavců nechci zastávat, ale shrňme si to:

1) "Omezená nabídka" je naproto běžná obchodní taktika na všech úrovních obchodu. Pánové nikoho nezavírali v kulturáku, nebili, dokonce nikomu nevolali, takže v tomhle bodě jsou na tom líp, než většina našich bank.

2) Zákazníci dostali zboží, které sice krátce, ale vlastně funguje. Když si pán koupí naslouchátko ještě jedno a bude je střídat, za ty 4k to bude nejspíš levnější, než naslouchátko, které "dostal" od pojišťovny. Podotýkám, že pár let zpátky většina z vás bežně používala přístroje, které na tom byly s baterkou podobně, a hýkala u toho nadšením. Jakým způsobem mají sluch zlepšovat vložky do bot, to by mě teda ale vážně zajímalo...

3) Nereklamujeme, nevracíme - tohle je samozřejmě v rozporu s ochodním zákoníkem. Bohužel za to hrozí maximálně pokuta a o jejím vymáhání by nám mohli něco povědět třeba bratři Grimmové. Pánové v tom zjevně umějí chodit a vědí celkem přesně, co si mohou dovolit, takže až na to dojde, založíme novou společnost, a jede se dál...

Sečteno a podtrženo, je mi dotčených líto, ale pokud si příště dají pozor, je to cenná lekce, a vyvázli ještě poměrně lacino, oproti tomu, co dokážou poctiví Čeští Šmejdi...

4 1
možnosti

Je někde k vidění ten nabídkový leták ať neteoretizuj ale rozebereme si CO je na něm závadného ?

0 0
možnosti

J57a24k36u68b 67R67o80u82s

14. 8. 2018 9:58

Zákeřný zločin na bezbranném je ten nejhorší druh zločinu a měl by být postihovaný mnohem přísněji, než třeba běžné krádeže.

Ale není na pováženou, že je v podstatě samozřejmost, že drtivá většina lidí od určitého věku trpí ztrátou sluchu? Nemyslím si, že by to bylo normální nebo přirozené.

0 0
možnosti

Ja len nechapem,ako je v pravnom state mozne aby u vas aj u nas tito smejdi vobec existovali. Mam nasluchatka na oboch stranach. Je to tzv stredna trieda, zavesne za ucho. Maju 4 funkcie (master,standard,tv,hudba). Pouzivam na pol sily na master,ktory je funkciou na potlacenie sumu (a funguje velmi dobre,v aute napr.potlaci zvuk motora a vytiahne radio). Su to Widex-ky, za kazdy som doplacal ca 200 eur. Baterka v nom vydrzi ca 10dni a stoji 50centov. Ani dochodci nie su tak bohati aby kupovali lacne veci.

3 0
možnosti

P24e50t64r 84Ř93í71h52a

14. 8. 2018 9:05

....jenom hloupý obchodník je poctivec....myslíte, že obchodní řetězce jsou o poctivém obchodu...já si to nemyslím....šmejdi na každém rohu8-o8-o

0 0
možnosti

Před týdnem jsem dostal od babičky pokyn naslouchátko objednat. Málem jsem jí nepřesvědčil, že jde o podfuk. Nakonec jsem hodinu místo objednávání strávil sepisováním podnětu na ČOI.

V Domažlickém deníku ze dne 3. 8. 2018 se nachází na straně 7 inzerce nazvaná "Zpráva pouze pro osoby, které mají problémy se sluchem". Inzerce vybízí k tomu, abyste si zakoupili inteligentní zesilovač sluchu za cenu 1597 Kč. V textu se však skrývá informace, že 1597 Kč se platí pouze za účast ve slevovém klubu. Slevová nabídka je určená pouze pro osoby nad 40 let s příjmem do 20 000 Kč z České republiky. Reagovat se musí do 8. srpna 2018.

Nikde není uvedena firma ani kontaktní údaje, kromě telefonu. Malým písmem po pravé straně inzerce je uvedena kontaktní linka pro reklamace a odkaz na webové stránky http://trmsndcndtns-prvtplc.com/, který je sám o sobě těžko čitelný. Na stránce se nachází obchodní podmínky a informace o nakládání s osobními údaji v nesrozumitelné a nepřehledné podobě o rozsahu cca 25 stran A4.

Na telefonní lince se nabízí silnější a slabší naslouchadlo v ceně 1597 Kč a druhé něco přes 2000 Kč. Pro zjištění zda je nabídka k dispozici musím uvést jméno a adresu, aby zjistili, jestli se nabídka týká i nás. Při dotazu na ochranu osobních údajů mi bylo sděleno, že to jméno potřebují a klidně ho po zadání a kontrole z evidence smažou.

Zkrátka ŠMEJDI

13 0
možnosti

Nic ve zlém ale CO je špatně - CO je podvod ?

Nabízí produkt "jisté kvality" - to že chtějí kontaktní údaje je běžné prakticky ve všech ehopech.

a pokud to stojí VÝRAZNĚ méně než kvalitní tak je zcela jasné že i kvalita bude asi nižší ...

Osobně považuji třeba za podvod pokud by slibovali výdrž baterie 2 dny a ona nevydržela ani 5 hodin. Ale pokud to tam uvedou ale veškeré konkurenční mají mnohonásobnou -tak problém je na straně kupujícím že si to nepřečetl.

1 1
možnosti

A přemýšleli jste o tom, že ne všichni lidé mají stejnou ztrátu sluchu? Někdo slyší basy, někdo výšky. Někdo víc a někdo míň. Někdo má ztrátu basů 50% a jiný třeba 70%. Prostě někomu dát sluchadlo bez nastavení je něco jako dát krátkozrakému člověku brýle na blízko :)

2 0
možnosti

Ja nepocujem vysky, basy lepsie ako zdravy clovek. Mali kuwa problem mi to nastavit- vraj taky audiograf este ani nevidel tak mu vravim cum a uc sa :) ale to viete, tie univerzalne su isto lepsie, ved su za polovicnu cenu...

0 0
možnosti

Docela by mě zajímala nějaká definice pojmu "Šmejdi". Protože nepravdivou reklamu má každý výrobek a výrobků s vysokým ziskem jsou mraky. Tak jak se pozná, že to prodává "Šmejd"?

2 0
možnosti

Mrkněte o dva příspěvky výš. Popisuji tam přímo tuto nekalou praktiku. Právě nekalé praktiky jako neuvádění povinných informací, uvádění zákonných informací jako by to byl nějaký bonus nebo složité obchodní podmínky tam patří a ukazují na to, že se jedná o "šmejdskou praktiku". Ale není to žádný odborný termín. Jen se pro tyto praktiky zneužívající důvěru obvykle těch nejslabších lidí ve společnosti vžil tento termín.

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Zlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho

15. dubna 2024

Vysoká cena zlata je pro mnohé jeho majitele jasným signálem, že právě nazrál čas jeho zpeněžení....

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

22. dubna 2024  15:55

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kdo je Tomáš Otruba. Klíčový muž v PPF a nový partner Renáty Kellnerové

16. dubna 2024  15:15

Největší česká finanční skupina PPF prochází personální i byznysovou proměnou. Jedním z hlavních...

Nad Českem krouží nové značky fast foodů. V plánu mají rozvířit trh

22. dubna 2024

Premium Již třicet let vévodí šťavnatým burgerům, hranolkům a kuřeti v Česku tři fastfoodové řetězce. Nyní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Maloobchody na českém venkově ovládnou Maďaři. Kupují další řetězec

17. dubna 2024  14:08

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil maďarské skupině Oriens nákup maloobchodního...

Portál iDNES.cz čte od nepaměti. Petr je dalším výhercem týdenní Megahry

23. dubna 2024  8:28

Jarní Megahra o peněžní prémie na portálu iDNES.cz pokračuje a po pondělím losování má již pátého...

Buď vysaďte nové stromy, nebo zaplaťte až půl miliardy, dozví se developeři

23. dubna 2024

Premium Pokud nebude možné vysadit nové stromy ve městě do kilometru od pokácených, zaplatí developeři...

OBRAZEM: Přehršel techniky a stovky dělníků. Jak finišuje dálnice D4 do Písku

23. dubna 2024

Tisícovka dělníků na stavbě v jeden moment. Během náročnějších prací jich ale na rozestavěných více...

Smutný konec slavné návrhářky: jde do vězení za pašování krokodýlích kabelek

22. dubna 2024  20:27

Módní návrhářka Nancy Gonzalezová, jejíž doplňky nosila zpěvačka Britney Spears a také například...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!