Ilustrační snímek

(ilustrační snímek) - BCPP, pražská burza, akcie, trh, Index PX | foto: Profimedia.cz

Na pražskou burzu vstoupí nová firma KIT Digital

  • 1
Na pražskou burzu cenných papírů chystá vstup nová firma. Již do konce ledna na ni chce své cenné papíry uvést společnost KIT Digital, jejíž hlavní byznys spočívá ve zprostředkovávání internetových přenosů, videí či živých vystoupení. Pro MF DNES to uvedl šéf KIT Digital Kaleil Isaza Tuzman.

Společnost KIT Digital, firma původně sídlící v Dubaji, již přesídlila své ústředí do Prahy, odkud nyní řídí své celosvětové aktivity. Hodnota emise, kterou podnik chystá, prozatím není zřejmá.

Společnost obchoduje své akcie na neworské technologcké burze NASDAQ, na kterou vstoupila 13. srpna loňského roku. Podle Tuzmana tam zůstane i po uvedení nových akcií na pražské burze.

Za českou centrálou poměrně neznámé KIT Digital stojí lidé, kteří na počátku devadesátých let v Praze založili společnost Visual Connection specializující se na přenos videa po internetu. Tu v říjnu roku 2008 koupil právě dubajský podnik KIT Digital.

Loni proteklo podle analytické společnosti Accustream sledující trh online médií přes internetové přehrávače zhruba 1,3 miliardy dolarů. Letos to už má být 1,6 miliardy a v roce 2012 by obrat branže internetového videa mohl dosáhnout až 2,7 miliardy dolarů.

Více čtěte v úterní MF DNES

.