náhledy
Společnost Kaufland je jediný obchodní řetězec v Česku s vlastním masozávodem. Na zpracování více než 100 tun hovězího a vepřového masa se tu denně podílí přes 400 pracovníků.
Autor: Kaufland
Masozávod v Modleticích letos slaví patnáct let od svého vzniku. Po tu dobu patří mezi největší exportéry masa a výrobků do sousedního Německa.
Autor: Kaufland
Zaměstnanci masozávodu si musí několikrát za den pečlivě mýt a dezinfikovat ruce, aby se zamezilo přenosu bakterií na masné výrobky. Na rukách rovněž nesmí mít žádné šperky. Zakázané jsou také nalakované či umělé nehty.
Autor: Kaufland
Zaměstnanci se zde pohybují ve speciálních oblecích. Kromě čistých rukou tam musí mít nasazenou roušku, pokrývku hlavy a plášť. Zaměstnanci bourárny (oblasti, kde se porcují vepřové a hovězí půlky) nosí také kroužkové košile podobné těm rytířským. Předcházejí tak sečnému zranění.
Autor: Kaufland
V Modleticích se nachází i oddělení pro výrobu uzených mas. K jejich úpravě slouží několik udíren.
Autor: Kaufland
Uzená masa se pomocí automatizovaných strojů balí do ochranné fólie.
Autor: Kaufland
Uzené maso se skladuje v chladném prostředí s teplotou vzduchu kolem bodu mrazu.
Autor: Kaufland
Práce s nožem je pro zaměstnance závodu každodenní činností. Čepel musí být velmi ostrá a práce rychlá. Riziko zranění se proto pracovníci snaží snížit také kovovou kroužkovou rukavicí.
Autor: Kaufland
Mleté maso zpracovávají dvě plně automatizované linky na porcování a egalizaci balení po 500 a 1 000 gramech. Maso se musí zpracovat vždy nejpozději do pěti dnů od porážky.
Autor: Kaufland
Maso z Modletic míří do všech 129 prodejen obchodního řetězce Kaufland v Česku. Jeho kvalitu navíc zaměstnanci průběžně testují.
Autor: Kaufland