Mariánské Lázně | foto: Shutterstock

Slevové poukazy do lázní nekončí. Projekt však financují provozovatelé

  • 6
Po loňském úspěchu lázeňská zařízení opět nabídnou slevové vouchery pro své hosty. Poukazy na slevu dva tisíce korun budou lidé moci uplatnit v období od ledna do března. Celý projekt již nebude podpořený ministerstvem pro místní rozvoj, ale budou ho financovat sami provozovateli lázní.

Nový projekt, který iniciovaly Svazy léčebných lázní ČR a Sdružení lázeňský míst, navazuje na dotační titul ministerstva pro místní rozvoj (MMR) Covid lázně a fungoval poslední rok a půj. Marketingovou podporu programu pro letošní rok zajistí státní agentura CzechTourism. Zaznělo na společné čtvrteční tiskové konferenci.

Zájemci o slevový poukaz ho mohou stejně jako v předchozím období získat přes cestovatelský portál Kudyznudy.cz, který provozuje právě CzechTourism. 

„Proti předchozímu programu si tentokrát jednotlivá zařízení zvolí, kolik poukazů chtějí přijmout. Budou tedy adresné a nebude se opakovat situace, že by nemohly zájemce přijímat kvůli limitu veřejné podpory, což v minulém obdobím stávalo,“ doplnil ředitel agentury Jan Herget.

Podmínky uplatnění voucheru:

  • Délka pobytu minimálně šest po sobě jdoucích nocí a využití minimálně pěti procedur.  
  • Voucher mohou využít osoby starší 18 let.

Do projektu podpory českých lázní je aktuálně zapojeno téměř šest desítek poskytovatelů lázeňské léčebně rehabilitační péče. Pro první čtvrtletí nabízí téměř 30 tisíc dvoutisícových voucherů v celkové hodnotě přes 55 milionů korun. 

Po letošním březnu se uskuteční hodnocení projektu a rozhodne se o případném dalším pokračování. Úspěchem by podle zástupců svazu bylo vyčerpat maximální počet nabízených voucherů. První čtvrtletí roku je z hlediska návštěvnosti pro lázně nejslabším obdobím.

Pokračování projektu lázeňských voucherů v nové modifikované verzi, má za cíl pomoci poskytovatelům lázeňské léčebně rehabilitační péče přilákat klienty do lázní, které se už třetím rokem potýkají s restrikcemi a dopady pandemie covidu-19. 

„Současně nabízí možnost novým či opakovaným klientům lázní vyzkoušet v této složité pandemické době uzdravující sílu českých léčebných lázní za výhodnějších podmínek, než je to normálně běžné,“ řekl viceprezident Svazu léčebných lázní ČR Martin Plachý.

Pusťte víc Rusů.“ Lázně jsou prázdné, hoteliéři bez rezerv. Zkusí na čas zavřít

Společný projekt Svazu léčebných lázní ČR, Sdružení lázeňských míst ČR a agentury CzechTourism dobře navazuje na státní podporu lázeňství v předchozích dvou letech. Je příkladem spojení podnikatelského sektoru s agenturou na podporu cestovního ruchu. 

„Věřím, že mnozí klienti už vnímají lázně jako destinaci pro svou dovolenou a nyní k nim díky novým voucherům pro rok 2022 přibudou další,“ uvedl ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.