Diskuze

Konec tabákové reklamy odvrátí jedině Klaus

Přísné omezení propagace tabáku už klepe na dveře vydavatelů tisku i sportovních klubů. Senát se nedokázal shodnout na žádné připomínce, se kterou by kontroverzní předlohu vrátil poslancům. Novela se tak považuje za schválenou a čeká už jen na podpis prezidenta Václava Klause.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mischa

7. 4. 2003 19:33
Proč ne reklamy proti drogám a AIDS???
Docela mě překvapuje, že vůbec čeští politici tento návrh schválili. Musím se přiznat, ačkoli jsem nekuřák, že s tímto návrhem nesouhlasím, protože si myslím, že je to omezování svobody "slova" pro reklamu!!! Vím, že například se takto řídí v USA, ale Američani jsou zatraceně konzeravitivní lidé a nesouhlasím jak s jejich myšlením ani s politikou. Je sice pravda, že stát stojí mnoho léčení nemocných kuřáků, ale nestojí je víc drogová centra? Jakto, že neexistují na ulicích bilboardy feťáka, jak si právě šlehá, aby zastrašili nudící se mládež? Nebo nám za chvíli můžou stáhnout bilboardy na alkohol a na kondomy, protože ty nemají nikdy obrázek nakaženého člověka, ale milující se dvojici, nebo vosu, která má místo žihadla kondom:-)))??? Vždy´t je to taky propaganda sexu a neukazuje hrůzu pohlavních chorob a AIDS, ale dokonalost sexu. A to určitě, hlavně mládež ovlivnuje a pobízí je , ale neukazuje na nebezpečí.Když už chcete zastrašovat, tak vyrobte bilboard zhuntovanejch plicí apod. Neberte nám naše pěkný reklamy, který bývají většinou nejlepší!!!
0 0
možnosti

Adéla ještě nevečeřela

3. 4. 2003 10:42
jen tak
Nepřekvapuje mě, že tyto příspěvky píší lidé, na kterých je znát špatná výchova- "zakázat"! Zřejmě jste vyrůstali v samých trestech - v zákazech. A to není dobré. Dnes voláte po zákazu kouření, zítra vám to nebude stačit a budete volat po zákazu jiném až se uzákazujete. Žijte a nechte žít. Jinak se i vaše děti z těchto různých zákazu zblázní. Je to velice pohodlné říct zakazuji, ale velice špatné. Kdo chce něčeho dosáhnout musí volit objektivitu, rozhovor.  Nezapomeňte též zítra vyhlásit zákaz na sladkosti¨. Ty jsou hodně nezdravé. Každý 10 člověk vč. dětí  prý podle statistik má buď sklon k cukrovce nebo ji už má. A tato nemoc se dá přirovnat k rakovině. Nemoc srdce, cév, ledvin, slepota, postupné odůmírání. Pak by jste měli zakázat prodávat tlusté maso atd. Tak pozor na zákazy. 
Vždyť máme všichni v genech se poddávat nějakým " neřestem" někdo žváro, někdo pivo, někdo jelítko, někdo čokoládu, někdo sex - jsou to samé příjemné věci - jinak bychom nemohli přežít co by člověk.
 
 
0 0
možnosti

sig

3. 4. 2003 16:47
Re: jen tak
Nuže snad by se to dalo chápat, nicméně jakmile reklama nastoupí do role toho, který má snahu vychovávat a vzhledem k čím dál propracovanějším postupům tak úspěšně činí, a nikoliv proto aby někoho nějak vychovala ale aby si vychovala spotřebitele, je to špatně, a je třeba s tím něco dělat. Děti mnohem úspěšnějí poblázní  reklama ..a nejen děti..
Takže tady nejde o zákaz kouření ale spíše o zákaz výchově ke kouření formou reklamy. A to je zásadní, zásadní rozdíl..
 
0 0
možnosti

Pepýk

3. 4. 2003 9:19
Alespoň tak
Alespoň jeden typ reklam v tom přehršli, na který se stále musím (ač nechci) kolem sebe dívat, zmizne!!  Snad to časem také zahýbá i s počtem kuřáků...  http://www.pepyk.com" target="_blank" rel="nofollow">Pepýk
0 0
možnosti

josef bimm

3. 4. 2003 8:42
moje petra
kuřáky bych veřejně lynčoval. zákaz reklamy je správný, protože spousta mladých pubertálních jelimanů následovala právě reklamu na mladé vysmáté lidičky držící cigaretu.
0 0
možnosti

keb

3. 4. 2003 1:25
pisto hufnagle...
stacilo treba zakaz koureni ve vlaku apod.... zakaz reklamy neudela s poctem kuraku vubec nic... zrovna tyhle reklamy byvaji dost casto velice pekne udelany a za cely ty leta me zadna nepresvedcila, abych kouril...
0 0
možnosti

forward

3. 4. 2003 5:26
Re: pisto hufnagle...
Osobne si myslim,ze vsechny tyto opatreni povedou jen ke zvysenemu poctu mladych kuraku.Co je zakazane,chutna nejlip...myslim,ze uplny zakaz s minimalnimi vyjimkami  moc nepomuze.Dalsi,i kdyz u nekuraku nepopularni a povrchni je fakt,ze i u nas se diky tabakove reklame konaji ruzne sportovni i spolecenske akce,ktere by se bez reklamy sotva podarilo zorganizovat.Nekdo si pomysli,ze je to nesmysl,ale kdo vi,o cem mluvim mi da za pravdu.Myslim,ze nez neco zakazovat,mel by najit zpusob ,jak spise mlade presvedcit,ze koureni se necha nahradit jinymi vecmi.Jak jsem se zminil nazacatku,myslim,ze efekt toto opatreni nebude mit velky na mlade lidi,ale bude mit  na statni kasu...zaporne....
0 0
možnosti

pedofil

2. 4. 2003 21:33
Konec
Teď můžete vyhulit už jenom mně, milé děti.
0 0
možnosti

Krakonos CDN

2. 4. 2003 22:49
Re: Konec
 Z CIBUKU tak si to myslel?
0 0
možnosti

Krakonos CDN

2. 4. 2003 21:00
V Kanade A USA
tato kampan uz probehla  pak  prisla dalsi akce a na ulicich se prepadava prro cigarety ktery zdrazily ze 2 na 8 dolaru.Pak zdrazily nehorazne alkohol a zacaly kecat kydy o zdravi.pak protahly vekovou hranici na duchod, vsechny kuraky povisily vkampani do kriminalniku a dali buzerantum svobodu si kourit svoje pera na verejnosti avsem analnikum co maji AIDS tem zvisili podporu a nam zase dane.pisu zKanady amuzu jen dodat ze vUSA je ten samej humus tam tto je videt taky..Doufam ze Svejk mel pravdu s tou vladou co nema dlouheho trvani kdyz sahne obyvateli na tabak a..............vi vite co tim naznacuju. Ana konec mame svobodu tak at uz me neserou to jsou my plice ne?
0 0
možnosti

Tery K.

2. 4. 2003 20:51
jsem proti kouření
Zdravím všechny.Já osobně jsem zarytý nekuřák,a proto souhlasím s většinou zde uvedených příspěvků.Myslím si ale, že zákaz tabákové reklamy ničemu nepomůže.Mladí lidé mnohdy stejně začnou kouřit, protože to vidí u svých rodičů, vidí to v televizi, na ulici, atd. Co nepochopím:Jdou rodiče s malým dítětem po ulici a kouří mu přímo pod nos, fuj, chudák dítě!!!
Vždy, když potkám kuřáka, říkám mu "v duchu" : "Ať ti ta huba upadne". Omlouvám se za silná slova, ale moje averze už je příliš velká.
Prospěšnější než zákaz reklamy se mi zdá zákaz kouření na zastávkách MHD, v restauracích atp.  nebo alespoň místnosti pro kuřáky a nekuřáky ve všech takových zařízeních. Návrh na omezení kouření v restauracích tu už byl, ale tuším, že neprošel. Ptám se:Proč????
0 0
možnosti

Tomas

2. 4. 2003 20:12
souhlasim
Naprosto souhlasim se zakazem teto nemoralni reklamy. Ta reklama je nemoralni proto, ze je cilena na mlady pubertaky ve veku 13-18 let, ktery takovymu vymejvani mozku snadno propadnou. Jenom je ostuda, ze to zkorumpovani poslanci neschvalili uz DAVNO. A ne, nejsem zadny nabozensky fanatik nebo tak neco, jsem dokonce pro legalizaci marihuany a mekkych drog pro dospele svepravne lidi, ale co rozhodne netolerovatelne je, aby nejaci bastardi profitovali tak, ze mladezi podbizeji reklamou drogu.
0 0
možnosti

UND

8. 4. 2003 4:43
Re: souhlasim
Souhlasim s bodem vymivani mozku, jsem taky proti nemu, ale ve vsech dusledcich i aspektech.
 
Jsou dane take vymivani mozku, nebo jen jejich vyuctovani ?
 
0 0
možnosti

KROKODYL

2. 4. 2003 20:04
Ted zbyva reklama na alkohol. Prave sel Rene ja a Rudolf...
Proc tabak ne a alkohol ano ? myslim ze nebezpeci je stejne... Nechapu proc alkohol v TV je neco jineho. Tedy pryc i s reklamou na chlast.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

27. března 2024  17:29

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu...

Seznam zakázaných kotlů. Co vám od září hrozí, když v nich budete dál topit

23. března 2024

Premium Češi stále provozují nejméně 150 tisíc starých neekologických kotlů na tuhá paliva 1. a 2. emisní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

25. března 2024  11:54

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200...

Loď v Baltimoru měla potíže už dřív, most si o nehodu říkal, soudí odborníci

27. března 2024  11:17

Bezprostředně po úterní nehodě lodi v americkém Baltimoru vedení společnosti, která loď provozuje,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Bankrot zažehnán, zatím. Saúdové nalijí do luxusních elektroaut miliardu dolarů

25. března 2024  18:42

Americký výrobce luxusních elektromobilů Lucid získá od divize saúdskoarabského státního...

Kapesní reaktory ty velké nenahradí. Spíše uhelné elektrárny a teplárny

28. března 2024

Premium První malý jaderný reaktor v Česku by měl vyrůst v Temelíně. ČEZ chce do konce roku vybrat...

OBRAZEM: Proč na českých bankovkách chyběly ženy a co skrývá pětitisícovka

28. března 2024

Nad podobou českých bankovek se pozastaví málokdo, skrývají ale pozoruhodné příběhy i detaily....

Kanadě dochází javorový sirup, zásob má nejméně za šestnáct let

27. března 2024

Kanadské rezervy javorového sirupu se loni zmenšily na 3,1 milionu kilogramů, celkově jsou přitom...

Stávka zažehnána. Aerolinky Lufthansa se dohodly s odbory na mzdách

27. března 2024  19:40

Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na nových mzdových a pracovních podmínkách...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!