Generali

Generali | foto: Profimedia.cz

Kellnerova PPF a Generali vytvořily společný podnik

  • 4
Kellnerova PPF Group se spojila s Generali. Italská firma bude v nově vzniklém podniku Generali PPF Holding držet 51 procent. Generali se prostřednictvím Kellnerova impéria spojí s Českou pojišťovnou a vytvoří jednu z nejsilnějších pojišťovacích skupin v regionu střední a východní Evropy.

Skupina bude mít přibližně devět milionů klientů a ze začátku chce podnikat ve dvanácti zemích střední a východní Evropy. Sídlit bude v Praze.

"Jednomyslně jsme se dohodli na tom, že budeme operativně řídit holdingové aktivity z Prahy. Legislativní a podnikatelské prostředí v České republice se v poslední době podstatně zlepšilo, a tím se vytvořily příznivé podmínky pro mezinárodní holdingové společnosti a řízení jejich operací ve střední a východní Evropě," řekl generální ředitel Generali PPF Holding Ladislav Bartoníček.

Smlouva o společném podniku nabyla účinnosti právě dnes, po obdržení potřebných regulativních povolení. Evropská komise schválila vznik konglomerátu už v prosinci. - více zde  

Podle předsedy představenstva Generali PPF Holding Sergia Balbinota poskytne spolupráce obou skupin vynikající příležitost k dosažení vedoucí pozice na rychle rostoucích pojistných trzích střední a východní Evropy.

"Z hlediska komerčního, kulturního a strategického je to pro naše společnosti perfektní partnerství," uvedl  Balbinot.


Kde bude nová společnost podnikat

Generali PPF Group bude ze začátku působit ve dvanácti zemích. Jmenovitě v České republice, Slovenské republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, na Ukrajině, v Rusku, Srbsku, Slovinsku, Chorvatsku a Kazachstánu.