Petr Kellner

Petr Kellner | foto: MF DNES

Kellner zřejmě dostal své lidi do vedení Ingosstrachu

  • 1
České investiční skupině PPF Investments Petra Kellnera se na dnešní valné hromadě ruské pojišťovny Ingosstrach zřejmě podařilo zvolit dva své zástupce do vedení firmy. Znamenalo by to další úspěch PPF v boji o vliv ve společnosti, z níž se ho snažil miliardář Oleg Děripaska vytlačit.

ČTK to sdělil mluvčí PPFI Jan Piskáček.

Dosud však není zřejmé, zda jde o obrat ve více než ročním sporu s většinovým akcionářem, holdingem Bazel, který dosud bránil účasti českých investorů na správě jedné z největších ruských pojišťoven.

"Nejpozději do 25 dnů mají být oznámeny oficiální výsledky hromady. Až pak budeme vědět, zda nedošlo k nějaké chybě," řekl Piskáček.

Na závěr valné hromady totiž byly oznámeny předběžné výsledky, podle nichž byl jeden ze tří hlasů PPFI označen za neplatný.

O vliv v pojišťovně Ingosstrach bojuje Petr Kellner s ruským miliardářem Olegem Děripaskou. Na začátku září soudci potvrdili, že PPFI má nárok na více než osmatřicetiprocentní podíl v pojišťovně a že majoritní akcionáři nemohou vytlačovat menšinové spolumajitele z dozorčí rady.

Rozhodli také o tom, že vedení Ingosstrachu má PPFI poskytnout dokumenty o hospodaření a aktivitách společnosti, což dosud odmítalo. - více čtěte zde

,