Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Kalousek si rozmýšlí rychlé zavedení eura. Nesouhlasí s reakcí eurozóny na krizi

Špatná zpráva pro všechny, kteří se nemohou dočkat přijetí eura v Česku. Ministr financí Miroslav Kalousek začal přehodnocovat názor na jeho rychlé zavedení. Nelíbí se mu, že země eurozóny porušují společná pravidla hospodaření v souvislosti s jejich reakcí na současnou světovou finanční krizi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tom_821

13. 10. 2008 12:20
KATASTROFA!

Ten "chytrý pán" si neuvědomuje, že přijetí společné měny DĚLÁME HLAVNĚ KVŮLI SOBĚ a PRO NAŠE DOBRO -> NEDĚLÁME TO KVŮLI NĚMCŮM, RAKUŠANŮM ČI UNII JAKO CELKU!

A pokud o tom někdo pochybuje, ať se podívá na krachující české firmy, které jsou závislé na exportu. Čím později bude Euro, tím to bude více bolet - zatímco naše firmy budou krachovat a pokaždé budou jiné ceny, tak mistr Kalousek bude studovat dopady společné měny na slovensku. CIRKUS Rv[>-]Rv

0 0
možnosti

venoch

13. 10. 2008 3:21
xx

Nu coz o to, s leccims se mozna da souhlasit, ale pan Kalousek jedna jako by nase zeme byla zcela mimo evropsky trh, vubec nic tim nezachrani, vetsina firem ma zahranicniho vlastnika, vetsina vyroby jde na export, co tim chce zachranit, kdyz neprijme euro? Nase ekonomika pujde stejne nahoru i dolu s celou EU. Bez eura budeme mit jeste navic nestabilni kurz.

0 0
možnosti

zoufalec1

12. 10. 2008 9:57
Kalousek?

"opatření některých evropských vlád, jež v reakci na krizi začaly garantovat 100 procent bankovních vkladů. "

Tak nevím. Nevím, proč by měl drobný střadatel doplácet na nenasytnost velkých bank a jiných finančních uskupení a na jejich nezodpovědné chování měl doplácet  ze svých úspor. Stát má své občany chránit. A stát přece má možnost, se s těmito "finančníky" na rozdíl od jednotlivých drobných střadatelů  lépe "vyrovnat" Myslím, že ke své činnosti potřebují licenci, kterou jim uděluje stát.

No a že Kalousek nemíní přijmout Euro? Tak to jsem netušil, že právě tento člověk o tom rozhoduje. No možná jen trpí bludy velikášskými! To už skutečně nemáme nikoho, kdo tomu rozumí? Vždyť myslím všichni víme, v případě pana Kalouska, s kým máme tu čest

0 0
možnosti

tommi77

13. 10. 2008 9:37
Re: Kalousek?

Jestli si myslíš, že když vložíš svoje peníze do nějaké banky, která má licenci, že o ně nemůžeš přijít, je to tvoje naivita. Kalouska z tisíce důvodů nemusím, ale v tomhle má bohužel pravdu. Žádný stát nemůže garantovat 100% vkladů. Likvidita pro jejich garanci prostě neexistuje. Ale může o tom přesvědčovat občany a ti mů na to můžou skočit. Pokud se současná situace stabilizuje, všechno dopadne dobře, ale jenom díky tomu, že státy nakonec svoji 100% garanci nebudou muset naplnit. Pokud dojde k hlubší krizi, stejně 100% vkladů nepokryjou.

0 0
možnosti

odborar

12. 10. 2008 8:46
Konečně na to přišel i Kalousek! Ještě aby na to přišli

příznivci Eura a proexportní lobisté. Pak exportující podniky mohou prodělat daleko více, než kurzovým posílením české měny, kde mají mnohem levnější vstupy.

Kalousek se obává, že v okamžiku, kdy si jednotlivé země přestanou dělat starosti s deficitem a mírou svého zadlužování, začnou žít na úkor jiných zemí v rámci eurozóny. Ovšem to už dávno Německlo i Francie dělají, zatímco všechny ostatní země dodržují Mastrichtská kritéria, oni ne a neplatí ani penále do společné pokladny EU. "Totálně se rozdrobí vzájemná důvěra. Neumím dohlédnout ten konec, ale pochopitelně velmi přehodnocuji svůj názor na co nejrychlejší přijetí eura," konstatoval Kalousek. Teď jde o to, aby pochopili i ostatní, že stát bokem jako Anglie a Dánsko se společnou měnou se nám může jenom vyplatit. Euro bude devalvovat. vydělejme na tom 

0 0
možnosti

rebbe

12. 10. 2008 13:21
Re: Konečně na to přišel i Kalousek! Ještě aby na to přišli

Bokem se můžeme stát propadákem, jako Island. Eurozóna je příliš veliká, aby mohla zkrachovat, nějaké změny kurzů se v Eurozóně nemohou projevit. Ti, co stojí mimo, zůstanou mimoni, jako GB, Skandinávie nebo Irsko. Zatím se pomalu začíná propadat koruna, jak česká, tak islandská. Jestlipak nám, potížistům, někdo pomůže?

0 0
možnosti

987a9

12. 10. 2008 7:46
Vy jste fakt hlupaci

kazdy tu knuci, jako kdyby mel v bance miliardu. Banku polozi nedostatek hotovosti. No a pokud bude stat garantovat 100 proc., tak se akorat prelejou penize odjinud sem a tam jinde ty banky padnou. No a vsechny rizikovy pujcky  tech nenazranejch bankeru odnesou obcani-poplatnici, tj.my. Banky musi padnout, protoze spatne hospodarily. Pujcovaly tam, kde nemely. Akorat mne mrzi, ze to nikdy neodskace jejich management a jejich vlastnici.  

0 0
možnosti

Divak

12. 10. 2008 1:33
Mirku, jsi jednicka!

M. Kalousek je chemik, takze neni divu, ze se vyzna v ekonomii jako ekonom v chemii. Proto mu nedochazi, ze vyspele zeme musi pomoci svym bankam, aby se nepolozily. Tim by se samozrejme polozil i zbytek hospodarstvi. To by mimochodem postihlo i Cesko, protoze zadna ceska banka neexistuje, jsou to vse pobocky zahranicnich bank. A protoze Cesko je montovnou aut, pracek, TV a ostatniho spotrebniho zbozi pro trhy vyspelych zemi a subdodavatelem zahranicnich firem se sofistikovanou technologii, tak by se ceske hospodarstvi polozilo jako jedno z prvnich. Takze by mel drzet zobak a byl rad, ze to nekdo za neho da do poradku. Kdyz si Cesi nezavedou Euro, je to jejich problem. Slovak bude mit competitive advantage a Cech bude koukat zase jako pero z gauce, jako za vlad Klause, kdy zahranici investovalo vsude jinde, jenom ne v Cesku. Cim mene Vychodoevropanu v eurozone, tim lepe. Takze gratulace do Prahy a do Letenske ulice. Mirku, diky.

0 0
možnosti

rebbe

11. 10. 2008 20:43
Eurozona je gigant, který si může hodně dovolit

protože si její trh v nouzi stačí sám. Pokud je uvnitř Eurozóny stabilní situace, nemusí se příliš starat o problémy jiných. Překročit nějaké předem dojednané parametry ovšem lze pouze výjimečně, dělat to trvale vede k  destrukci. To však všichni vědí, na druhé straně je nutné zareagovat, když je to opravdu třeba. K tomu by ovšem měli být dotázáni všichni členové. Takhle je situace příliš nevyrovnaná. Třeba když někdo prodá svůj byt a peníze zaparkuje s tím, že si brzo koupí jiný, neměl by být spekulanty ohrožen, jinak se celý trh zamrazí, všichni se budou obávat větších částek na kontě, řekněme tak 3 nebo 4 milióny by byly správnou hranicí bezpečnosti. V přepočtu na Eura bych považoval za správnou hranici pojištění na 200 tisíc Eur, asi tak hodnotu skromné nemovitosti. Třeba pana Bakalu s jeho miliardami jistit nemusíme.

0 0
možnosti

redy007

11. 10. 2008 18:19
diky bohu za EU a volny pohyb pracovnich sil

Citace p. Kalouzka z tohoto clanku:

"Neomezené garance považuje Kalousek za nesmyslný populismus a nekalou

konkurenci, která má lákat k přelévání depozit ze sousedních států." - pan Kalousek vyhral jakousi cenu (zrejme diky losovani za pritomnosti notare) a hned tady bude poustet dalsi nesmyslne populisticka prohlaseni.

Proc kritizuji p. Kalouska a prave tuto jeho vetu? Vzdy jsem si myslel, ze kazdy stat chce to nejlepsi pro sve obcany (jsem naivni, ja vim). Misto toho zjistuji, ze prevazne CR to ma naopak. Kdykoliv, kdyz je moznost vybirat vic penez od obcanu nad ramec dohod a zavazku danych CR politiky, jdeme do toho. Pokazde muzeme slyset, pouze jakesi tiche postesknuti na adresu EU, ze je to naprosta katastrofa. Nyni, kdyz se nektere staty dobrovolne zavazaly, ze budou ochranovat obcany nad ramec EU, co se nestane. Zase dalsi populisticke vylevy.

0 0
možnosti

redy007

11. 10. 2008 18:22
Re: diky bohu za EU a volny pohyb pracovnich sil

Proc se nase zeme nesnazi byt vice konkurence schopnou? Proc mam takovy dojem, ze jedine o co ji jde, je vybrat co nejvice penez na danich. Proc to vypada tak, ze kazdy politik si snazi co nejrychleji utrhnout svuj dil kolace?

Muzu jen rict, ze dekuji bohu, ze jsme do te "zle" EU vstoupili a muzeme si vybrat, kde budeme zit.

0 0
možnosti

Chlupaty Knedlik

11. 10. 2008 15:42
Souhlas s Kalouskem

proc naskakovat do potapejici se lodi, kde si Francie a Nemecko prekrucuji dana pravidla jak se jim libi. Konec paktu stability znamena zrychleni ekonomickeho kolapsu cele EU. Jedina sance je pochopit, ze socialni davky a socka vseobecne ma  byt jen to nejnutnejsi na preziti a ne celkem slusny zpusob obzivy

0 0
možnosti

Czuraczech

11. 10. 2008 16:12
Re: Souhlas s Kalouskem

jj,to zkorumpovany pako ma tentokrat pravdu

0 0
možnosti

Divak

11. 10. 2008 15:23
Spravne

Cesko by Euro nemelo prijimat nikdy. Potom by totiz melo hlas v Evropske centralni bance a nejaky cesky blazen by tam rozsiroval nejake teorie, treba od prof. ing. VK, CSc. Zapadni evropske zeme prosly dlouhym vyvojem, nez zavedly Euro. Cesko potrebuje tento vyvoj take. Podobne je to se vstupem do EU. Haider mel pravdu, vychodoevropske narody s holou zadnici se tam nemely dostat. Cesi v EU nejsou spokojeni. Nejlepsi by bylo udelat referendum o clenstvi a penezi z Bruselu zafinancovat kampan odpurcu clenstvi. Pak by byl klid. Zatim fantazie, ale po ceskem predsednictvi se o vychodoevropskych zemich rozpouta diskuze. 

0 0
možnosti

Delirium Tremens

12. 10. 2008 13:06
Re: Spravne

Koho dneska zajímají cancy mrtvého polofašouna ..

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

13. dubna 2024

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by...

Zlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho

15. dubna 2024

Vysoká cena zlata je pro mnohé jeho majitele jasným signálem, že právě nazrál čas jeho zpeněžení....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kdo je Tomáš Otruba. Klíčový muž v PPF a nový partner Renáty Kellnerové

16. dubna 2024  15:15

Největší česká finanční skupina PPF prochází personální i byznysovou proměnou. Jedním z hlavních...

Za zmizení 12 miliard dolarů trest smrti. Vietnam potrestal historický podvod

12. dubna 2024  17:58

Za největší bankovní podvod ve vietnamské historii padl ten nejpřísnější trest. Rozsudek smrti si u...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zlato raketově zdražilo. Mohou za to Spojené státy, Čína i Rusko

13. dubna 2024

Cena zlata pokořila historické rekordy a podle ekonomů se ještě zdaleka nemusí zastavit. Důvodem...

Za zájezd jen čtvrtinu předem, navrhuje EU. Cestovky s tím mají problém

19. dubna 2024

Premium Předem zaplaťte jen 25 procent a doplatek až čtyři týdny před odjezdem na dovolenou. Takový návrh...

Brusel vyčlenil půl miliardy eur na výroby munice, do Česka jdou tři procenta

19. dubna 2024

Dva české podniky uspěly v konkurenci evropských obranných firem, které se ucházely o finanční...

Ruské tankery mohou způsobit ekologickou katastrofu, varuje švédský ministr

18. dubna 2024

Švédský ministr zahraničí Tobias Billström varuje před ekologickou katastrofou, ke které by mohlo...

Google propustil 28 zaměstnanců, kteří stávkovali kvůli smlouvě s Izraelem

18. dubna 2024  19:30

Společnost Google propustila 28 zaměstnanců, kteří protestovali proti smlouvě, kterou firma...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!