Jahn ve Škodě prosazuje změny, které nejsou všem, zvyklým na zažité postupy, po chuti.

Jahn ve Škodě prosazuje změny, které nejsou všem, zvyklým na zažité postupy, po chuti. | foto: Michal Doležal, ČTK

Jahn má našlápnuto ze Škody do zahraničí

Kolem personálního šéfa Škody Auto Martina Jahna je v posledních týdnech hodně rušno. Mezi zaměstnanci totiž koluje informace, že možná z jejich firmy odejde. Vedení mateřského Volkswagenu mu podle některých zdrojů nabídne jinou práci, pravděpodobně v rámci koncernu za hranicemi Česka.

MF DNES má tuto informaci od několika nezávislých zdrojů blízkých vedení firmy i z jejího okolí. "Ve firmě se už mluví velmi nahlas o jeho odchodu," říká jeden ze zaměstnanců Škoda Auto. Oficiálně to nikdo nepotvrdil.

"Nemám k tomu co říci," uvedl mluvčí Jaroslav Černý. Stejně mluví i odborář Jaroslav Povšík, který se v lednu chystá s Jahnem na další kolektivní vyjednávání.

"Nějaké nabídky byly, ale není to na pořadu dne," reagoval Jahn, jediný Čech v představenstvu firmy, bývalý vicepremiér a šéf CzechInvestu.

"Všichni manažeři v rámci VW rotují, já tady taky nebudu personálním manažerem do smrti, ale není to ve fázi, že by mělo cenu o tom psát," dodal.

Kdy k jeho přesunu může dojít, nechtěl příliš komentovat. "Může to přijít rychle, ale nemusí se to ani stát," řekl.

Ve vedení VW se nyní, po odchodu několika šéfů kvůli korupční aféře, mění lidé rychleji, než bylo zvykem. Tříleté pravidlo rotace manažerů vzalo zasvé. Jahn nastoupil do Škody v únoru 2006. Ve firmě prosazuje změny, které nejsou všem, zvyklým na zažité postupy, po chuti.