ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

IKEA bude u vchodů počítat zákazníky, do žlutých tašek nenakoupíte

  • 98
Příští pondělí 11. května se dle vládního harmonogramu otevřou prodejny v nákupních centrech či provozovny nad 2 500 metrů čtverečních mimo nákupní centra. Své čtyři obchodní domy v Česku otevře za přísných hygienických podmínek také švédský nábytkářský řetězec IKEA. V Praze a Brně do nich vpustí maximálně 1 200 zákazníků najednou, v Ostravě 600.

Jakmile bude dosaženo maximálního počtu návštěvníků, zaměstnanci IKEA do budovy další zákazníky nepustí. Lidé by měli přicházet a odcházet po oddělených trasách. Obchodní domy IKEA na pražském Černém Mostě, Zličíně, v Brně a Ostravě budou od pondělí otevřené od 9 do 21 hodin.

Koronavirus v Česku

Taxikáře Roberta Markoviče (na snímku) nakaženého koronavirem, který jako první...
Projekcí srdce s křížem na chladicí věže Jaderné elektrárny Dukovany autoři z...
Instruktor Profiautoškoly ÚAMK Václav Hess dezinfikuje ruce studentce Natálii...

Řetězec chystá také řadu dalších bezpečnostních a hygienických opatření. Restaurace, bistra a dětské koutky zůstanou zatím zavřené, jakákoli konzumace jídla v obchodním domě nebude povolena, informovala IKEA na svých stránkách. Při nákupu také nebude možné využívat žluté tašky, které jsou normálně zákazníkům k dispozici.

Zaměstnanci budou mít ochranné štíty, roušky a rukavice. Povinností bude také dodržování dvoumetrových rozestupů mezi lidmi.

„Zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců a zákazníků jsou a budou vždy na prvním místě, a proto při znovuotevření dbáme na dodržování všech bezpečnostních pravidel,“ uvedla Mounia El Hilali, generální ředitelka a manažerka pro oblast trvalé udržitelnosti v IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Vše o koronaviru

Speciální příloha iDNES.cz.

  • příznaky nemoci
  • zpravodajství a rozhovory
  • kontakty a pomoc

Zákazníci budou moci do prodejen vstupovat pouze se zakrytými ústy a nosem, v obchodních domech jim bude k dispozici dezinfekce rukou. IKEA hodlá také zajisti časté větrání budov a pravidelnou dezinfekci povrchů, kde dochází k častému kontaktu.

Za stejných podmínek otevřel ve středu obchodní dům IKEA v Bratislavě, jediný, který švédský řetězec provozuje na Slovensku. Maximální počet zákazníků je zde omezen na 900.