Hyundai Tucson | foto: Roman Švidrnoch, MF DNES

Hyundai porazil u lesníků Škodu, dodá čtyři sta zelených Tucsonů

  • 476
Automobilka Hyundai získala další velkou zakázku pro státní organizace. Čerstvě podepsala smlouvu na dodávku vozů Tucson pro Lesy České republiky. Za čtyři sta jedenáct aut zaplatí podnik přes sto padesát milionů korun bez daně.

Vítězství Hyundai oznámily Lesy ČR v tiskové zprávě i na profilu zadavatele. Státní podnik za čtyři sta jedenáct SUV zaplatí 153,2 milionu korun bez DPH, jeden vůz tak vyjde bez daně na 372 700 korun. Tucsony vyráběné v Nošovicích doplní vozy Škoda Yeti, které začaly u Lesů ČR jezdit ve velkém loni. Dalších devět vozů vysoutěžily současně Lesy ČR pro Povodí Moravy.

Smluvená cena za jedno auto je výrazně nižší než ta ceníková. Hyundai dodá Lesům vůz s dvoulitrovým naftovým motorem, jehož nákup vyjde podle konfigurátoru na stránkách firmy běžně na 784 900 korun s DPH. Podobně nedávno slevila Škoda Auto v případě zakázky pro ministerstvo vnitra.

Oproti sériové produkci mají vozy mírně zvýšený podvozek, aby splnily podmínky tendru. „Do osmi měsíců mají být vozy vyrobené v moravskoslezských Nošovicích dodány,“ uvedl Radovan Srba, obchodní ředitel Lesů ČR.

Hyundai Tucson určený pro Lesy ČR bude mimo jiné vybaven takzvaným terénním paketem. „Zařízení chrání vozidlo proti poškození při používání v terénu. Budou tak například zakryté lanovody i kryt motoru a palivové nádrže. Díky světlé výšce vozidlo projede i obtížným terénem,“ dodal Srba.

O zakázku se ucházely ještě Škoda Auto a královéhradecký dealer Barth, který nabízí víc značek. Hyundai vyhrál díky nejnižší ceně. Škoda za celý balík nabídla o devět milionů korun víc, o další čtyři miliony korun byl dražší Barth.

Podívejte se na vůz, který byl představen v Ženevě v roce 2015:

26. ledna 2017