Úterý 11. května 2021, svátek má Svatava
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 11. května 2021 Svatava

Diskuse k článku

Jak vystopovat tasemnici? Hygienici a veterináři hledají zdroj nákazy

Devět lidí už ví, že má v těle parazita, tři další na potvrzení čekají. Hygienici s veterináři navíc nevylučují, že počet lidí nakažených tasemnicí na Opavsku se ještě může zvýšit. Současně se radí, jak vypátrat zdroj neobvyklé nákazy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

R84a77d50e25k 58L44u88k67á83š 6913409988848

Před Vánocemi jsem kupoval v Globusu hovězí maso. Na etiketě bylo napsáno, že skot  byl poražen v Holandsku. Tak proč nám tu chcou namluvit, že maso berou pouze  z ČR???;-O

+2/−2
15.4.2013 8:21
Foto

P22a82v79e67l 97O33d24r18a81z59i82l 6824219397500

No nevím, brněnskej Globus má informace o mase na tabuli a na etiketě nic, pokud jste kupoval nějaké balené maso, tak to mohlo být zvenku.

Jinak oceňuji, že nepíšete dnes tak oblíbené "před Vánoci." ;-)

+1/0
15.4.2013 9:20
Foto

R90a49d16e91k 90L57u91k25á88š 6213559838538

Maso jsem koupil ve volném prodeji, nebalené. Po nakrájení mi ho zabalili do vaničky, zafoliovali a potom nalepili etiketu.

0/−1
15.4.2013 10:36
Foto

A40l60e97x62a70n39d68r 78K59o61s93t50k26a 5769126279666

V intersparu je zas polovina hovězího označena že je z Namibie. Řešení je jediné, nekupovat. Když to nebudou moct prodat za normální cenu, ale až s končící trvanlivostí za polovic, přestanou to brát.

0/0
15.4.2013 10:39
Foto

J41a46n 14F47r75o44l85í48k 6186360295664

Rizikem není původ Namibie, ale konzumace syrového tataráčku. I český skot není zcela bez výskytu zasažení. Zjistit boubele znamená pečlivě kontrolovat svalovinu u každého kusu. Proto je nejlepší prevence tj. jíst maso pouze dobře tepelně zpracované. A když tataráček pak musí být ručně naškrábán nebo maso zamraženo na -20 st.

0/0
15.4.2013 10:52
Foto

A90l55e52x48a70n77d30r 61K30o21s81t70k71a 5419876229516

Namibie rozhodně rizikovým faktorem je. Takové maso jde z místních jatek do přístavu, na loď, do Hamburku, na kamion do skladu dovozce, na kamion do skladu prodejce, opět na náklaďák a do krámu, kde jej naporcují a prodají. Takže je čerstvé jako měsíc stará mrtvola. (Pozor, není uzrálé, tomu se brání, aby při zrání neztratilo na váze) A minimálně v té africe prošlo několikrát rukama dělníků, u kterých nevíte, jestli mají chleru, nebo rovnou AIDS. (nebo nějakou jinou nákazu, pro kterou ani nemáme jméno) Takže podobné maso buď koupím tak levně, aby se mi vyplatilo riziko zdravotních potíží (a dlouhé vaření guláše, tedy velká spotřeba plynu) nebo nekoupím vůbec. A to pominu fakt, že ačkoliv nejsem zelený aktivista, tak mi vadí kupovat potravinu zbytečně vezenou přes půl světa. Argentinské prvotřídní hovězí, proč ne. Ovoce které u nás neroste proč ne, ale maso ze staré krávy, které se bez problémů chovají u nás?

+1/0
15.4.2013 11:33
Foto

E73v80a 88K97a31š78p18á79r16k64o26v22á 7230621129492

:-/

Proč dovážet maso z Argentiny, která je taky za oceánem, opravdu nevím....

0/0
15.4.2013 19:10
Foto

M15i50c11h55a98l 81Š65e45v30č64í43k 8743446564

Protože když si chce někdo dát dokonalý steak, tak potřebuje zralé maso z býčka prvotřídního plemene. Takové se u nás téměř nedá sehnat. Na karbánátek je to ale jedno.

+1/0
15.4.2013 19:19
Foto

H73o96n43z55a 39M68a68r76e44k 3679636233149

Jedli syrové maso? To bych já neudělal. !!

+2/−3
15.4.2013 8:09
Foto

A48l17e58x78a31n59d72r 81K70o49s27t80k17a 5419856589526

Já to dělám a moc rád. Ale musí to být prvotřídní maso, takové se v žádném supermarketu neprodává.

+2/0
15.4.2013 9:13
Foto

M46i40r30e68k 47T25u28r55e19č52e98k 4373162430912

Syrove maso ani pod pohruzkou nasili. Vzdyt to chutna jak .....

0/−1
15.4.2013 20:24

Pochvaly bych výrazně omezil, víc berou než dávají, vysvětluje psycholog

Premium Stále více čelíme nezdravému tlaku, abychom byli úspěšnější a výkonnější. Jak budovat zdravé sebevědomí? Jak správně...

Opakovaný výstup na osmitisícovku může urychlit demenci, říká neurochirurg Beneš

Premium Špičkový neurochirurg Vladimír Beneš, už třetí v řadě slavné neurochirurgické dynastie, o šťourátku v mozku, hezkých...

Pohodlnější to nikdy nebylo. Velký přehled služeb televize přes internet

Premium Otestovali jsme devět služeb televize přes internet. Vybrali jsme ty, které můžete používat s libovolným poskytovatelem...