ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Dceřinou firmu Home Creditu převezme akcionář Jean-Pascal Duvieusart

  • 3
Generálním ředitelem firmy Home Credit N.V., patřící do holdingu Home Credit vlastněného skupinou PPF českého miliardáře Petra Kellnera, se stal Jean-Pascal Duvieusart. V pondělí to oznámila skupina Home Credit. Firma Home Credit N.V. zastřešuje společnosti spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě a asijských státech.

Home Credit N.V. odpovídá v Asii za Společenství nezávislých států, které zahrnuje část bývalých republik Sovětského svazu, Čínu a jižní a jihovýchodní země včetně Indie.

Jean-Pascal Duvieusart se stal k 6. lednu 2020 generálním ředitelem úvěrové...

Dvaapadesátiletý Duvieusart dříve působil mimo jiné 18 let v poradenské firmě McKinsey and Company. Od roku 2010 je akcionářem mateřské skupiny PPF Group, jejímž většinovým akcionářem je Kellner.

Duvieusart vystřídal na vedoucí pozici Ondřeje Frydrycha, který se vrací do funkce generálního ředitele Home Credit China. V ní Frydrych působil dva roky, než se v roce 2018 ujal vedení Home Credit N.V. Současný generální ředitel Home Credit China Roman Wojdyla bude po pěti a půl roku působení v Číně pracovat na jiné pozici ve skupině Home Credit.

Většinovým vlastníkem Home Creditu je Kellnerova skupina PPF s podílem 91,12 procenta. Menší část - 8,88 procenta - patří firmě Emma Omega podnikatele Jiřího Šmejce.

Skupina Home Credit byla založena v roce 1997 a nyní patří mezi největší světové firmy poskytující spotřebitelské úvěry. Působí v Číně, Rusku, Kazachstánu, Česku, na Slovensku, v Indii, Indonésii, Vietnamu a na Filipínách.

,